Довършват ремонта на АМ “Тракия” на мястото на катастрофата с

...
Довършват ремонта на АМ “Тракия” на мястото на катастрофата с
Коментари Харесай

Чакаме 2,7 млн. ваксини на Pfizer до юни

Довършват ремонта на Автомагистрала “Тракия” на мястото на злополуката с цистерната
Чакаме 2 млн. дози от Johnson & Johnson

Омразата към нас е, че ги побеждаваме, сподели министър председателят

“До средата на юни ще получим 2,7 милиона ваксини от Pfizer, с помощта на Европейски Съюз и на това, че реагирахме в точния момент и твърдо. До май имунизираните в нашата страна ще станат над 3 млн. души и ще имаме групов имунитет”. Това съобщи по време на визитата си в асеновградското село Тополово министър председателят Бойко Борисов. Заедно с него бяха спортният министър Красен Кралев, здравният проф. Костадин Ангелов и кметът на Асеновград Христо Грудев.

“Важно е да се знае какво сме договорили, с цел да не си приписват други нашите заслуги”, добави Борисов.
“От Johnson & Johnson имаме сделка за 2 млн. дози, които ще дойдат другата седмица. Още не са на пазара, само че и за тях се приказват неприятни неща към този момент. Търговската война тече с цялостна мощ. Цените на имунизациите също се вдигат”, акцентира Борисов.

Отсега в Европейски Съюз се вършат контракти за ваксини за 2022-23 година за 900 млн. ваксини, разяснява министър-председателят. По тази причина съгласно него в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

Премиерът ревизира и строителството на многофункционална спортна зала, която се построява. Спортното оборудване ще бъде употребявано и като физкултурен салон на ОУ “Отец Паисий”. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също беше на място с премиера, посочи, че това е едно от оборудванията, изграждащи се с отпуснатите 25 млн. лева от държавното управление за създаване на физкултурни салони.

“ГЕРБ е първенец на изборите. Няма до момента друга партия, която да е излизала от цялостен мандат и отново да е спечелила. Омразата към нас е, че ги побеждаваме. Най-щастливи ще са да не се явим на избори”, акцентира водачът на партията.

По-рано той акцентира, че “хората са удовлетворени от огромните поправки и всичко останало, което се прави като инфраструктура в регионите”.

Министър-председателят заяви, че до следобяд ще е готово и пуснато в придвижване едното платно на Автомагистрала “Тракия” в региона на тежката злополука с цистерна преди дни. Другото платно се чака да е ремонтирано на следващия ден, заяви Борисов.

Заразените намалявали, съгласно проф. Ангелов
Ново разхлабване на ограниченията разискват здравните управляващи
Възстановява се присъственото образование в учебно заведение

Заболеваемостта спада. Това е добра индикация, че ограниченията работят, и в случай че продължава тази наклонност, обсъждаме разхлабването и на други ограничения, сподели здравният министър Костадин Ангелов, който придружи премиера Борисов в негова обиколка в Пловдивско.

Графикът за разхлабване на ограниченията все още планува от през днешния ден (12 април) заведенията, които до момента можеха да настаняват клиенти единствено навън, да посрещат гости и на закрито. От същата дата ще може да се организират концерти, фестивали и събори.

От 16 април пък ще е позволено да работят всички магазини в моловете. От същата дата ще работят и игралните зали и казината. На нощните заведения пък ще е позволено да работят от 29 април.

От през днешния ден се възвръща отчасти присъственото образование. В клас ще се върнат учениците от предучилищните групи, от първи до четвърти клас, както и учениците от седми, осми и десети клас. От 26 април на присъствено образование ще бъдат към този момент пети, девети и дванайсети клас.

Разрешени са и самостоятелните съвещания, занимания, изпити, както и олимпиадите, които не могат да се организират онлайн. Останалите групови занимания не престават да са неразрешени като се изключи тези за учениците от първи до четвърти клас.

На детските центрове и клубове не е позволено да работят. Спортните тренировки и надпревари не престават да са неразрешени за хората под 18-годишна възраст, в случай че не са картотекирани спортисти към федерация.

В университетите се възвръщат присъствените на практика занятия, както и изпитите, само че би трябвало да е ангажиран до 30% от потенциала на помещението. Лекциите обаче би трябвало да продължат да се организират онлайн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР