Довършваме проектите, които са започнати в миналия мандат, така кметът

...
Довършваме проектите, които са започнати в миналия мандат, така кметът
Коментари Харесай

Кметът довършва проектите на Зико, замразява ремонта на Рогошко шосе и две спортни зали

„ Довършваме плановете, които са стартирани в предишния мандат ”, по този начин кметът Костадин Димитров дефинира финансовата стратегия, която ще се осъществя през 2024  година. Както TrafficNews   писа парите за планове на Община Пловдив за тази година са в размер на 123 млн. лв., като в  тях съвсем няма нови обекти.
Прочетете още
В програмата има 17 млн. лв. от страната за „ Голямоконарско шосе ”, неизплатени средства за „ Модър-Царевец “ и бул. „ Хаджи Димитър “, както и 5 млн. лв. за ул. „ Царевец‘ “, чийто ремонт би трябвало да стартира тази година. Въпросните средства са от 40-милионния заем, който бе теглен от Зико.

Изненадата бе вкарването на Кукленско шосе за 6 млн. лв. за сметка на Рогошко шосе. Кметът Костадин Димитров съобщи, че входът от южната страна на Пловдив е в много  неприятно положение.

„ Там на процедура се кара единствено в едно платно. В обсега няма да влезе кръстовището с бул. „ Ал. Стамболийски ”, защото чакаме да мине Южния обходен колектор ”, сподели кметът.  Относно Рогошко шосе, градоначалникът съобщи, че все още не могат да се обезпечат средства за него.

„ Ще изчакаме до лятото, с цел да забележим по какъв начин се движи събираемостта, в случай че не можем и тогава, ще остане за следващата година ”, съобщи Димитров. По  същия метод стоят нещата и с плана за двете нови зали в регион „ Западен ”. За тях бе заплатен 2 млн. лв. задатък, само че за цялостното им дотъкмяване са нужни още 6 млн. лв..

Други  спортни обекти в финансова стратегия са 18 млн. лв. за басейн „ Младост “, а за стадионите на Локомотив и Ботев има надлежно 12 млн. лв. и 6 млн. лв., които не са усвоени. Двата обекта са в листата на обектите, които чакат финансиране в размер 74 млн. лв. от държавния бюджет.  За спортния комплекс край езиковите гимназии има 3,4 млн. лв..

Кметът благодари и на страната за плануваните 100 млн. лв. планове, без които нямаше да  може да се стартират нови планове.  Те са за ул. „ Славянска “, ул. „ Генерал Колев “, нова връзка в ЖР „ Тракия “ сред А10 и А12, кино „ Космос “ и Форум Север и Юг.

Районните кметове ще имат към 1 млн. лв. за поправки и други планове, а по-големите региони „ Южен ” и „ Тракия ” по 1,5 млн. лв..

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР