Довършителните работи по най-обсъждания ремонт в София от последната година

...
Довършителните работи по най-обсъждания ремонт в София от последната година
Коментари Харесай

Работата по Графа продължава и след официалния край на ремонта

" Довършителните " работи по най-обсъждания ремонт в София от последната година - на ул. " Граф Игнатиев ", може да продължат и месеци след формалното привършване на обновяването на улицата. Става въпрос обаче за в допълнение предоставени от общината действия, за чието закъснение изпълнителят от " Джи Пи Груп " нямал виновност.

Това беше оповестено в последния ден от периода по контракта сред компанията и общината за обновяването на част от центъра.

Мъгляв е и въпросът със глобите, с които строителите бяха заплашвани за пред недоволното от резултатите общество. Може и да има такива, може и да няма. А в случай че има, те няма да са върху цялата сума по контракта сред общината и компанията (20 млн. лв. без Данък добавена стойност или 24 млн. лв. с ДДС), а върху цената единствено за обновяването на ул. " Граф Игнатиев ", ул. " Солунска " и площадите " Гарибалди ", " Седмочисленици " и " Славейков ". По контракт тя е 14.5 млн. лв. без Данък добавена стойност, а сертифицираните от строителния контрол разноски са за към 8 млн. лв.. В това число не влиза ремонтът на релсите, защото той към този момент е признат и въведен в употреба без забележки.

Разнопосочно е и мнението дали може да се постановат по-солените санкции за закъснение или единствено тези за некачествено свършена работа.

Поправки и инспекции
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР