Съдия от Делауеър нареди доклад за състоянието на обвинението за умишлено притежание на оръжие срещу Хънтър Байдън

...
ДОВЪР, Делауеър (AP) — Федерален съдия в Делауеър нареди на
Коментари Харесай

ДОВЪР, Делауеър (AP) — Федерален съдия в Делауеър нареди на прокурорите и адвокатите на защитата в четвъртък да предоставят доклад за състоянието по отношение на обвинението за умишлено притежание на оръжие срещу Хънтър Байдън.

Съдия Мериелън Норейка нареди на адвокатите да предоставят доклада до следващата сряда, включително всички стъпки, които смятат, че съдът трябва да предприеме.

Адвокатите на Байдън твърдят, че „споразумение за отклоняване ”, което го спасява от наказателно преследване по обвинението за оръжие, все още е в сила, въпреки че беше неразривно свързано със споразумение за признаване на вината за престъпления по данъчни престъпления, което се взриви по време на явяване в съда през юли.

Норейка отхвърли данъчното дело, и прокурорите посочиха, че планират да повдигнат данъчни обвинения срещу сина на президента Джо Байдън в друг окръг, вероятно Калифорния или Вашингтон, окръг Колумбия.

Междувременно прокурорите твърдят, че споразумението по обвинението за оръжие, което съдържа безпрецедентни разпоредби за имунитет срещу федерално наказателно преследване за други потенциални престъпления, така и не влезе в сила и вече не е валидно.

Сделката от две части за обвиненията в данъци и оръжия трябваше до голяма степен да приключи дългогодишно разследване, наблюдавано от прокурора на Делауеър на САЩ Дейвид Вайс. Сделката се разпадна, след като Noreika повдигна въпроси относно нейните условия по време на изслушване през юли. Наред с други въпроси, прокурорите не успяха да разрешат притесненията на съдията относно предлагането на имунитет на Байдън за определени престъпления като част от споразумението за отклоняване, вместо в споразумението за признаване на вината.

Обикновено споразумение за ненаказателно преследване не се представя на съдия и не изисква участие на съда. От друга страна, сделката за признаване на вината трябва да бъде представена на съдия, но прокурорите се опитаха да структурират сделката за данъчно признаване на Байдън по начин, който не остави на Норейка никаква свобода на преценка да я приеме или отхвърли. Съдията изрази загриженост, че адвокатите я молят просто да „подпечата“ сделката, което тя отказа да направи.

Притиснат от Норейка, прокурорът Лео Уайз каза, че не може да намери прецедент за съгласие да не преследва Байдън за престъпления, които нямат нищо общо със случая с оръжието или отклоняването на обвиненията. Уайз също така призна, че никога не е виждал споразумение за отклоняване, в което споразумението да не се преследва е толкова широко, че да включва престъпления в различен случай. Нито може да предложи прецедент за изискване прокурорите първо да получат одобрение от съда, преди да съдят Байдън за определени престъпления в бъдеще.

„Тези споразумения не са ясни и съдържат някои нетипични разпоредби“, отбеляза Норейка.

Преди изслушването, републиканците осъдиха споразумението за признаване на вината на Байдън като „сделка на сладко“. Сделката изискваше Байдън да бъде осъден на пробация в замяна на признаване за виновен за неплащане на данъци върху приходи от над 1,5 милиона долара през 2017 г. и 2018 г. Според прокурорите приходите на Байдън през тези две години включват приблизително 4 милиона долара в бизнес и консултантски хонорари от компания, която той създаде с главния изпълнителен директор на китайски бизнес конгломерат, и от украинската енергийна компания Burisma.

Междувременно споразумението за отклоняване имаше за цел да спести Байдън от съдебно преследване за углавно престъпление като употребяващ наркотици, притежаващ пистолет през 2018 г., ако се е пазил от неприятности в продължение на две години. Историята на употребата на наркотици и финансовите сделки на Хънтър Байдън закъсняха за политическата кариера на баща му.

След пропадането на споразумението за признаване на вината главният прокурор Мерик Гарланд назначи Вайс за специален адвокат, статут, който предоставя широки правомощия на проучете и докладвайте неговите открития.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР