Доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият мъж

...
Доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият мъж
Коментари Харесай

Доцент Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия университет, е загиналият в експлозията край Елин Пелин

Доцент Петър Шишков, учител в Минно-геоложкия университет, е починалият мъж в ужасяващата детонация край гара Елин Пелин, заяви ПИК.

Доц. Шишков е представител на гилдията на пиротехниците в България, дизайнер на шоу стратегии с фойерверки.

Един от последните пиротехнически театър, по които е работил, е музикална заря за жителите и гостите на Елин Пелин преди месец.

Снощи 49-годишният доцент Шишков бе настаненият в „ Пирогов “ мощно обгазен и с 35% изгаряния.

Доц. доктор инж. Петър Кръстев Шишков е основен помощник в катедра „ Подземно строителство “ при МГУ „ Св. Ив. Рилски “. Освен с преподавателска активност има опит с участия в научно-изследователски екипи в направление „ Взривна техника и технологии “ и консултантски услуги в областта на взривните действия и пиротехниката.

Завършва магистратура и пази дисертационния си труд в ХТМУ „ Проф. Асен Златаров “ – София. От 1995 година натрупва професионален опит и развива умения като пиротехник, взривник, началник взривни работи и архитект на взривни работи.

Професионалните му ползи са ориентирани към проучвания и разработка на нови експлозиви за работа в лимитирани пространства и при усложнени условия, както и към планиране на специфични взривни работи.

Състоянието на неговата 20-годишна щерка, която нощес бе призната с 85% изгаряния в „ Пирогов “ е тежко. Състоянието й е несъвместимо с живота.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР