Доц. Явор Томов е наш представител, отишъл да види предварително

...
Доц. Явор Томов е наш представител, отишъл да види предварително
Коментари Харесай

Тома Биков: Съмняваме се в машините за гласуване, съмнява се и цяла Европа

Доц. Явор Томов е наш представител, отишъл да види авансово машините за гласоподаване – той код не е видял. Този код не се вижда за един час. Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Нова телевизия.

„ За да се ревизира този код, дали има бъгове, са нужни месец-два. За да осъществят надзор, би трябвало да влязат там специалисти ”, счита той.

„ Ние се съмняваме в машините, съмнява се и цяла Европа, тъй като на никое място там няма въведени такива машини. Няма никаква гаранция за надзор на тези процеси ”, безапелационен е Биков.

За него е подозрително тройното нарастване на гласувалите „ Не поддържам никого ” на последните избори по отношение на тези от 4 април 2021 година: „ Където имаме ние висок резултат, там „ Не поддържам никого ” също е с висок. Ние не можем да твърдим каквото и да било, само че просто го виждаме. ”

Той упорства за смяна в Изборния кодекс, тъй като съгласно него подозренията за честността на изборния развой вредят на доверието и в изборите, и в политиката.

„ Ние нямаме решение във връзка с това желаеме ли да се върне смесеният модел – машини и бюлетини. Моето мнение е, че ние не сме подготвени за 100% машинно гласоподаване ”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР