Доц. Станимир Сираков, началник на Референтния център по мозъчно-съдови заболявания

...
Доц. Станимир Сираков, началник на Референтния център по мозъчно-съдови заболявания
Коментари Харесай

Голямо признание за доц. Сираков от УМБАЛ Св. Иван Рилски

Доц. Станимир Сираков, шеф на Референтния център по мозъчно-съдови болести в УМБАЛ " Св. Иван Рилски ", е първият експерт на Балканския полуостров с най-високото, трето равнище, на европейска тапия по Интервенционална неврорентгенология (The European Diploma in Interventional Neuroradiology (EDiINR).

В района има единствено още един собственик на тапия от трето равнище и той още веднъж е от УМБАЛ " Св. Иван Рилски " - доцент Марин Пенков, шеф на Сектора по образна диагностика. Неговата тапия е в областта на Педиатричната неврорентгенология (Pediatric Neuroradiology EDiPNR).

Сертификатът се присъжда от Европейския ръб по неврорентгенология и е най-престижното отличие в тази област.

Най-високото равнище - EDiINR се присъжда в четири области: Неврорентгенология, Интервенционална неврорентгенология, Спинална неврорентгенология и Педиатрична неврорентгенология.

Над две години е траяла подготовката на доцент Станимир Сираков до момента в който покрие критериите на Европейския ръб по неврорентгенология.

Той се е явил общо на четири изпита, до момента в който му бъде присъдена влиятелната тапия.

" Горд съм, тъй като ми костваше доста старания. Вече можем да се равняваме на всеки един център в Европа. Оказа се, че на Балканите, в огромни центрове, които работят от преди нашия, нито един доктор няма тази тапия. Разбира се, това не значи, че останалите центрове са по-слаби като качество, просто към момента нямат съответния документ, който подсигурява това. Вече знам, че сме се равнили по всичко с водещите центрове в Европа ", показа ръководителят на Референтния център по мозъчно-съдови болести.

Доц. Сираков към този момент има една тапия по неврорентгенология - от Европейския ръб по невроинтервенции, който е втората най-престижна организация на неврорентгенолозите, невролозите и неврохирурзите в Европа.

" Това е като в бокса, все едно да имаш трофеи от двете съществени федерации ", майтапи се младият доктор, който на 36 години към този момент има документи от най-престижните институции в Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР