Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил

...
Доц. Милен Михов, издигнат за кандидат-президент от ВМРО, е бил
Коментари Харесай

ВТУ: Кандидат-президентът на ВМРО не работи в университета, беше дисциплинарно уволнен

Доц. Милен Михов, повдигнат за кандидат-президент от Вътрешна македонска революционна организация, е бил дисциплинарно уволнен от Великотърновския университет за „ уронване на престижа на висшето образователно заведение”. Това оповестиха от управлението в публична позиция до медиите, представена от Нова телевизия.
„ Сред претекстовете за уволнението му има и такива, от които би следвало да се заинтересува и Прокуратурата”, показват още от управлението на ВТУ. И изреждат аргументите за отстраняването на Михов: нарушил точка от закона, съгласно която членове на университетския състав са длъжни да не организират политическа или религиозна пропаганда във висшето училище; саботирал работата на Академичния съвет; попречил решаването на въпроси, свързани с ВТУ, в Комисията по обучение в НС; обиждал ректора и управлението на университета с изявления от парламентарната трибуна; предизвикал банкрут на ВТУ, когато бил помощник-ректор и други

За уволнението си заяви самият доцент Михов преди месец. По думите му дисциплинарната глоба е за това, че „ обществено подлагах на критика стила и метода на ръководство на актуалното управление и подадох сигнал в прокуратурата “, осведоми вестник „ Борба”.

„ Мнозина бяха уволнени за къде по-малки „ провинения “. Мое право е да защитя по легален път своите права, положителното си име и известност на учител и академик. И ще го направя! “, разяснява още Михов пред изданието тогава и даде поръчка, че ще апелира заповедта на ректора проф. Христо Бонджолов.

Това е второто уволняване за доцент Михов. Преди години той бе отхвърлен от висшето учебно заведение в качеството му на помощник-ректор на предходното управление, отговарящ за финансите на търновската Алма матер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР