Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО

...
Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на ВМРО
Коментари Харесай

Историк и журналистка - кандидат-президентската двойка на ВМРО

Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са претендентите на Вътрешна македонска революционна организация за президент и вицепрезидент, оповестиха от партията. Това е кандидатурата на всички българи в България, Битоля, Охрид и на всички места по света. Доц. Милен Михов е бил номиниран за кандидат-президент от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация и българи от Македония, а кандидатурата му е била призната единомислещо на днешното съвещание на Националното управление на политическата групировка. Решението беше взето след разискване на още пет кандидатури, обясниха от Вътрешна македонска революционна организация.

Доц. доктор Милен Михов е фамилен, с три деца и с трима внуци. Преподавател по Нова история във Великотърновския университет, депутат  в 43-ото и 44-ото Народно заседание, заместник-председател на Комисията по обучение и просвета. Помощник-ректор на Великотърновски университет „ Св. св. Кирил и Методий “ в интервала от 2007 до 2021 година, началник катедра „ Нова и най-нова история на България “ (2011-2014). Заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация. Председател е и на ретро клуб „ Трабант “ – Велико Търново. Член на районен клуб „ Традиция “ – Велико Търново и клуб „ Братя по оръжие “.

Мария Цветкова е фамилна с едно дете. Завършила е СУ „ Св. Климент Охридски “ със компетентност магистър по интернационална публицистика и НСА и 20-годишен ефирен опит в вести и журналистика. Била е депутат в 44-ото Народно заседание и заместник-председател на Комисията по културата и медиите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР