Доц. Милен Михов е уволнен дисциплинарно от Великотърновския университет „Св.

...
Доц. Милен Михов е уволнен дисциплинарно от Великотърновския университет „Св.
Коментари Харесай

ВТУ са уволнили дисциплинарно кандидата за президент на ВМРО Милен Михов

Доц. Милен Михов е уволнен дисциплинарно от Великотърновския университет „ Св. Св. Климент Охридски “, излиза наяве от на висшето образователно заведение. Преди два дни от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха, че историкът и някогашен народен представител е тяхното предложение за кандидат-президент.

Позицията на университета е в отговор на визитката на Михов, публикувана от партията до медиите, където той е показан като учител по дисциплината „ Нова история “ във ВТУ, със специализация по тематиката „ Македонски въпрос “.

Като причина за отстраняването му от ВТУ се базират на Закона за висшето обучение, където е посочено, че е неразрешено провеждането на политическа или религиозна активност във висшето учебно заведение.

От университета показват още 12 аргументи за дисциплинарното уволняване на Михов:

- За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за пропадане на Общото заседание на Университета посредством ръководените от него партийни структури на Вътрешна македонска революционна организация, в частност Студентския съвет.

- За основаване на интернационален проблем с Република Италия и нейни жители, които се образоват отдалечено в Центъра за квалификации във ВТУ.

- За квалификацията „ Мафия “, обществено, в изявление на конференция за медиите, към сътрудниците на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „ Пегасо “, и замесване на страната ни в интернационален скандал.

- За потребление на служебното състояние и за възпрепятстване в Комисията по обучение в Народно събрание решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.

- За обидни изявления в Народно събрание против ректора, ректорското управление и ВТУ, за опит да се опетни достойнството и достолепието на преподавателите в Университета.

- Като помощник-ректор на ВТУ в интервала 2007–2015 година е виновен за фактическия банкрут на Университета (над 6 милиона дълг).

- За обръчите от компании, свързани с Вътрешна македонска революционна организация, довели до големи загуби на ВТУ и взели участие във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.

- За подстрекаване и образуване на поредност от запори на сметките на ВТУ (като предписание преди огромни национални празници и в края на годините) в опит да се основат проблеми на управлението на Университета и неспособност да се изплащат работните заплати.

- За опит за противозаконна интервенция, в качеството му на депутат, при образуването и воденето на каузи по негови сигнали против ректора на ВТУ.

- За възпрепятстване на опитите на управлението да осъществя редица планове в полза на работата и за оправянето с финансовата рецесия.

- Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията Вътрешна македонска революционна организация създаваха на всички компании, които се пробваха да работят с ВТУ за излизане от рецесията.

- За образуване на поредност от поръчкови инспекции, персонално и посредством свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във банкрута на Университета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР