Доц. Михаил Околийски и проф. Илко Гетов са освободени от

...
Доц. Михаил Околийски и проф. Илко Гетов са освободени от
Коментари Харесай

Доц. Околийски и проф. Гетов вече не са зам.-министри

Доц. Михаил Околийски и проф. Илко Гетов са освободени от постовете си на зам.-министри на опазването на здравето. Това демонстрира информация на уебстраницата на Министерството на здравеопазването.

В ресора на доцент Околийски бяха дирекциите „ Бюджет и финанси “, „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Защита на правата на пациентите “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “ в Министерството. В неговия сектор влизаха и дейностите на Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, както и Регионалните здравни инспекции във връзка с функционалностите в региона на публичното здраве и надзора на заразните заболявания.

Проф. Илко Гетов пък осъществяваше съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето в следните дирекции: „ Лекарствена политика “, „ Международни планове и стратегии “ и отдел „ Образование и подготовка “ в дирекция „ Лечебни действия “. Той отговаряше и за активността на Изпълнителната организация по медикаментите, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули и домовете за медико-социални грижи за деца.

От тримата зам.-министри, които бяха в екипа на проф. Хинков, на поста си остава единствено доцент Петко Стефановски, за който през вчерашния ден стана ясно, че.

Очаква се през днешния ден или идната седмица служебният министър-председател Димитър Главчев да назначи и останалите заместници на доктор Галя Кондева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР