Доц. Мангъров коментира има ли или няма основание за притеснение

...
Доц. Мангъров коментира има ли или няма основание за притеснение
Коментари Харесай

Доц. Мангъров за болното дете: Хепатитът е с неизяснен произход, но дали е този, за който съобщават редица държави, не мога да кажа

Доц. Мангъров разяснява има ли или няма съображение за терзание по отношение на хепатита у нас:

4-годишното дете, признато в Детското поделение на Специализираната болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания " Проф. Иван Киров " с неуточнен хепатит, е изписано в доста положително общо положение.

Доцент доктор Атанас Мангъров разгласи, че детето ще бъде на надзорен обзор след 20 дни: " Хепатитът е с неуточнен генезис, само че дали е този, за който оповестяват редица страни, не мога да кажа ", написа.

Според него няма съображение за терзание.

Мангъров описа пред Българска телеграфна агенция още, че дребният пациент е бил признат с нараснала температура в болничното заведение в Дупница, където са му били направени разнообразни проучвания, от които е било видно, че има високи равнища на трансаминази – към 1000 U/L.

Трансаминазите са чернодробни ензими, чиито стойности се покачват, когато има инфектиране на черния дроб. Нормалните им стойности са от 20 до най-много 50 U/L, уточни лекарят.

Детето е било в болничното заведение към десетина дни, като стойностите на индикаторите са почнали да понижават.

" Хепатитът, открит при детето, не е A, B, C или Делта хепатит, не се открива и вирусът на Епщайн-Бар, нито цитомегаловирус ", разясни още доктор Мангъров.

По думите на доцента всяка година има случаи на неуточнени хепатити. Преди време в отделението е било признато друго дете с неизяснен хепатит, и то също е било изписано в положително положение.

Преди дни основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев заяви за две проби, взети от деца, за които има подозрения за хепатит и се очакваше да приключат проучванията им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР