Доц. Георги Лозанов е сред водещите медийни експерти у нас,

...
Доц. Георги Лозанов е сред водещите медийни експерти у нас,
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Работата на контраразузнаването ни е да се справи с руските тролове в мрежата

Доц. Георги Лозанов е измежду водещите медийни специалисти у нас, който дълго председателстваше Съвет за електронни медии.

 

Преди дни той прикани службите да влязат в борба с съветските тролове, обезпокоен от все по-засилващата се в последно време руска агитация. Той е безапелационен, че във вестниците мъчно проникват тролове, множеството такива се въдят в електронните издания и популяризират съветската агитация основно в обществените мрежи.

 

Той е уверен, че става дума за добре дефинирани и премислени послания, които целят да накарат хората да изгубят религия в демократичната народна власт и да поддържат новата московска версия на остарелия руски режим. Смята, че се работи деликатно, с необикновен ченгеджийски мурафет. Така да вземем за пример се внушава, че провинен за войната в Украйна, не е нашествието на Путин, а НАТО, който желае да разшири границите си. нещата се показват по подобен метод, че българите да застанат на страната на агресора.  

 

Руската агитация се познава елементарно по непокътнатите способи и реторика на кагебейските служби, а западният свят отново е зложелател №1 и неговите полезности са извратени. Разчита се на лековерието на аудиторията и късата политическа памет, както и на това, че народът няма задоволително съпротивителни сили против спуснатите и необятно огласявани заблуждения.

 

Според доцент Лозанов, основата на спора сред Русия и Украйна се крие в това, че след нацизма, вторият от двата огромни тоталитаризма на 20 век – комунизмът, се разпадна без кръв, само че тайните му служби, Комитет за Държавна сигурност (на СССР), се резервираха и трансформираха и в този момент се пробват да възродят руското минало и въздействие. Надеждата на мнозина, че след рухването на Берлинската стена, Русия ще се причисли към демократичния свят, се оказа безрезултатна.

 

Руските служби още веднъж оповестиха Студена война на Запада, която в променените условия тече като хибридна. Категоричен е, че днешната руска агитация, е по-хитра от предходната и не възхвалява до безумство водача и режима му. Те обаче нападат неприятния Запад с враждебна тирада на кг. В страната ни този развой тече доста по-лесно, поради дългите ни исторически и културни връзки с Русия.

 

За да стигнат обаче троловете до съда, е нужно контраразузнаването да си свърши добре работата. Нужно е нашите служби, в случай че и те не са завладяни, да ги осветлят, с цел да се види какви са претекстовете им. Службите са тези, които би трябвало да кажат и броя на шпионите у нас. В този ред на мисли, доцент Лозанов показва, че вижда единствено протичащото се в общественото пространство и обществените мрежи със стотиците подправени профили, бълващи идентични послания под команда.

 

Целта на цялата тази задача е Русия да си върне геополитическите граници отпреди 1989 година Много значимо за спечелването на войната от Украйна е западът да продължи да удържа на своите демократични полезности и да не оставя самостоятелната страна да бъде превзета през 21 век по волята на един вманиачен деспот. Това обаче не е по никакъв начин елементарно, защото Русия е мощ, подготвена на всевъзможни форми на принуждение, която не се стопира пред нищо.

 

Доц. Лозанов е безапелационен, че даже на Владимир Путин с цялата му експанзия, не му е обещано да ръководи бъдещето на човечеството и би трябвало да се преценява с фактори освен отвън Русия, а и с такива вътре в нея. Волята му надалеч не е без конкуренция, минимум заради обстоятелството, че нуклеарното оръжие не унищожава единствено врага, а всички. Употребата му би била форма на самоубийство за Русия и е несъмнено, че има хора, които не са съгласни да влязат в гробницата, дружно с обезумелия фараон.

Инфо: Уикенд  

Тагове: доцент Георги Лозанов Владимир Путин контраразузнаване тролове социални мрежи Русия Украйна война
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР