Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград.

...
Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград.
Коментари Харесай

Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград

Доц. доктор Валентин Василев бе одобрен за омбудсман на Благоевград. На постоянна сесия на ОбС- Благоевград, която се организира през днешния ден, локалните парламентаристи  дадоха  своя глас, с скрито гласоподаване.    Новият омбудсман бе определен с 38 гласа " За “, 1 " Против “ и 1 " Въздържал се “.   Взетото решение от общинските съветници влиза в действие след 14 дневен период от оповестяването на решението на Общински съвет.

Като публичен медиатор, Валентин Василев ще има задължението да се застъпва за правата на хората и да пази публичния интерес. 

Към  омбудсмана може да се обръща всеки жител (български или чуждестранен), както с  тъжба, по този начин и със сигнал против работата на държавни и общински органи и техните администрации. Също по този начин може да се алармира срещу  лица, които дават публични услуги, като да вземем за пример топлофикационни, електроснабдителни, телекомуникационни, ВиК услуги, обучение, опазване на здравето и други, както и за   администрацията на правосъдната власт – да вземем за пример, когато безпричинно се бавят и не се вземат решение с години правосъдни производства.

Валентин Василев е роден през 1974 година.  Понастоящем е учител, доцент към ЮЗУ " Неофит Рислки “, както и заместител декан на Правно- историческия факултет. Той е с богата автобиография и с доста извоювани грамоти, връчени документи и взети дипломи. Член е на катедра   " Национална сигурност и обществена администрация “.  Преподава в дисциплините по " Управление на човешките запаси “, " Мениджмънт и управнически технологии “, " Организационно държание “, " Основи на мениджмънта “, " Съвременни мотивационни техники и приложението им в УЧР “, " Екипи и екипна активност “ и " Публични политики и други “.  Преподава още и в Нов български университет, и в Института по Публична администрация към Министерски съвет. Бил е заместител кмет по просвета и филантропични действия на Община Благоевград от 21.12.2007 до 14.04.2010 година. Участвал е в голям брой планове, има многочислени изявления, бил е теоретичен началник на значително докторанти, взел участие е в научни журита по ЗРАСРБ.

Неговата кандидатура бе единствена, а чуването на новия омбудсман се организира преди към 2 седмици. Комисията единомислещо одобри, че претендентът има нужните експертни и личностни качества за осъществяването на функционалността на публичен медиатор.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР