Доц. д-р Цветнен Цветков е роден през 1957 г. във

...
Доц. д-р Цветнен Цветков е роден през 1957 г. във
Коментари Харесай

Доц.д-р Цв. Цветков: Варна-модерен град със сърце съкровищницата „Одесос“

Доц. доктор Цветнен Цветков е роден през 1957 година във Варна. Икономист, приключил Висшето комерсиално учебно заведение в Лайпциг със компетентност „ Регионална стопанска система “ и втора компетентност - „ Управление на административната активност “, УНСС/. Доктор е по стопанска система, доцент и към този момент 40 години е учител в ИУ във Варна по вложения, предприемачество, логистика. Обучил над 15000 студенти. Автор на десетки научни писания и монографии. Семеен, с две деца. Учредител е на партия " Демократи за мощна България ", бил е член на първото национално партийно управление. Кандидат от името на " Продължаваме промяната-Демократична България ".

-Защо се кандидатирате за кмет на регион „ Одесос?

-Варненец съм и имам упоритостта да работя за нашия централен регион. Кандидатирам се за кмет на „ Одесос “, тъй като обичам Варна и считам, че със знанията и опита, насъбрани през годините, мога да съм потребен за развиването на родния ми град, тъй че той да стане в действителност съвременен център, запазил корените си в нашата културно-историческа съкровищница - остарелия Одесос. Преди повече от 100 година нашите съграждани са направили голям героизъм. Интелигенцията на Варна-строители, търговци, политици и жители са обрисували новата тогава визия за бъдещето на града, създавайки неповторими здания и булеварди на зелена поляна. Създали са шедьоври- Девическата гимназия, пощата, Катедралата, бул. „ Мария Луиза “. Те обслужват и през днешния ден, 100 и повече години по-късно, нашето всекидневие. Дошло е време за нова визия, на 21-и век-модерен град, в чието сърце е съкровищницата „ Одесос “. Виждам Варна от Девня до морето и от Галата до Златни пясъци….,

-Как виждате развиването на Варна като съвременен град и в частност централния регион „ Одесос “ и по какъв начин ще работите за това?

-За мен е от особена значимост да намерим трайно решение на казуса с „ Дупката “, която загрозява една от най-красивите елементи на Варна и на регион “Одесос ”-проектиране и основаване на неповторима конструкция, подчертаваща ролята на центъра като културен, исторически, настоятелен, публичен и търговски център. Ще попитаме варненци за мнението им.

Мои цели са и рационализиране на обществената и пристанищна инфраструктура за по-добра съгласуваност в региона. Интегриране на плажа, морската градина и крайморския площад в характерна зона с надрегионално значение. Дългосрочна цел е и построяването на мултимодален терминал посредством интеграция на морски, железопътен, градски и интернационален публичен автотранспорт – за по-добра досегаемост на града и на региона.

-Какво си поставяте като цел още от встъпването си в служба, в случай че бъдете определен за кмет на региона?

-Ще работя за това в регион „ Одесос “ да има бързо, качествено и транспарантно административно обслужване, в това число посредством цялостна цифровизация на услугите в поддръжка на жителите и бизнеса в региона

Изключително значимо е „ Одесос “, който е визитната картичка на града, да бъде чист и зелен регион с добре поддържана инфраструктура. Обвързвам това със прецизна и ефикасна контролна функционалност на експертите от региона в екип с огромна община. Ще решим казуса със сметопочистването, който е изключително забележим през лятото. Ше се употребява всяка опция за построяването на така наречен джобове, където да се разположат съдовете за боклук, както и да се подтиква разделното събиране на отпадъците. Ще публикуваме всеки месец стратегия за поправки и тротоари, в това число и по сигнали на жителите. Така жителите на региона ще виждат какво ще се случи в къс интервал от време и ще има отчетност.

Привърженик съм на концепцията за децентрализацията в локалната власт на оперативно и финансово равнище. Тя, несъмнено, за регионите ще е частична. Подкрепям предлагането на наши сполучливи районни кметове в столицата 20% от налозите на жителите на региона да остават тук и да се влагат в поправки, създаване на детски площадки, зелени градинки в междублоковите пространства, изобщо облагородяване и естетизация на средата. А и „ Одесос “ не е единствено към хотел „ Черно море “, градинката на Севастопол, бул. „ Княз Борис „ и общината “, т.нар необятен център остава някак си подценен.

За региона, който е сърцето на града и с изключение на настоятелен е и културен, търговски и туристически център, е значим комфортът на хората, които го посещават. Трябва да се удвоят местата за паркиране и да се поддържат тези, които избират различен превоз.

Специфичен проблем е опазването на паметниците на архитектурата, който обаче без обща визия за града, регионът не може да реши самичък.

Като човек, който от доста години се занимава с бизнес, имам опит в действителната икономическа среда и мога да предложа партньорство с бизнеса в интерес на жителите, а като академични учител боготворя работата с младежи, които ще привлека като съидейници за решение на проблеми на общността в региона. Те ще могат да стажуват в администрацията и да се срещнат на „ терен “ с локалната власт и нейната работа.

-Кметът Портних Ви упрекна, че строите с „ противозаконни разрешителни “ …

-Искахме да участваме в една положителна на хрумвания акция. Мисля, че е под достолепието на кмета на Варна- Портних, да взе участие в черна ПР-кампания по мой адрес, с което направи допустимо най-лошата услуга на госпожа Раева и на себе си. Варна се нуждае от нов мащаб в своето развиване!

Пожелавам триумф на всички участници в акцията! Призовавам жителите да гласоподават с бюлетина № 66 за нов мащаб в развиването на Варна, сърцето на който е съкровищницата „ Одесос “!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Местни избори 2023. Спонсорирана обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР