Доц. д-р Людмила Нейкова-Василев, токсиколог от ВМА, разкри в интервю

...
Доц. д-р Людмила Нейкова-Василев, токсиколог от ВМА, разкри в интервю
Коментари Харесай

Как да пием по празниците, но без риск за здравето

Доц. доктор Людмила Нейкова-Василев, токсиколог от ВМА, разкри в изявление за до какво може да докара използването на несъразмерното количество алкохол, което човек може да изпие по време на празниците.

Алкохолът въздейства позитивно на човешкото държание, само че с продължение на комсумацията му настъпват други неща.



Когато човек си разрешава малко количество алкохол и управлява в каква доза да бъде, тогава не може по никакъв метод да бъде набеждаван, че злоупотребява. Но, когато това нещо стане всекидневие, рискът да мине в идната категория е доста огромен.

Няма по какъв начин еднопосочно да се отговори на въпроса – при кой може да се прояви такава взаимозависимост, както и няма значение какъв алкохол се употребява - лек или корав. Хората не одобряват, че от бира или вино може да се получат зависимости, само че това не е по този начин - действителността е радикално друга.



Д-р Нейкова посъветва всеки самичък да реши какъв алкохол и какво количество може да изпие по време на празниците, само че разясни, че той не би трябвало да се смесва с газирани безалкохолни питиета. Освен това не би трябвало да се прибягва до потреблението единствено на листни мезета, а да се акцентира на млечни и месни такива. Хубавото мезе води до по-бавно навлизане на алкохола през кръвотока в организма, т.е. не настава внезапно замайване. Алкохолът се разтваря в мезето и по тази причина по-бавно постъпва в човешкия кръвоток и по-бавно доближава оптималната централизация. Да, задържа се по-дълго, само че резултатите са по-меки. Няма я заплахата да ни се отреже кино лентата “, сподели още тя.



Снимка: NOVINI.BG/ доцент доктор Людмила Нейкова

Относно това по какъв начин може да се разграничи подправеният от същинския алкохол, доцент доктор Людмила Нейкова изясни, че това е мъчно. Обикновено некачествените алкохоли са в ексцентрични бутилки, които също въздействат.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР