Доц. д-р Ирена Велчева, началник на Клиниката по нервни болести

...
Доц. д-р Ирена Велчева, началник на Клиниката по нервни болести
Коментари Харесай

Доц. д-р Ирена Велчева е новият председател на Българската а...

Доц. доктор Ирена Велчева, шеф на Клиниката по нервни заболявания в МБАЛ „ Уни Хоспитал “, бе определена за ръководител на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ).

Доц. Велчева е измежду учредителите на Асоциацията и досега бе неин зам.-председател. Основната ни цел с сътрудниците от БАНМХ е да осигуряваме непрестанно образование в региона на невросонологията в сходство с интернационалните критерии и нравственос посредством образуване на курсове за преподаване и научни срещи, показа доцент Велчева.

От 2016 година доцент Велчева е шеф на Клиника по нервни заболявания в „ МБАЛ-Уни Хоспитал “. Автор и съавтор на над 220 научни изявления, 23 глави в монографии и 27 глави в учебници по нервни заболявания. Основните ѝ научни и професионални ползи са в региона на мозъчносъдовата болест – хемореологични промени и функционални невросонографски проучвания, болести на самостоятелната нервна система, главоболие, епилепсия, болести на периферната нервна система. Ръководител на докторанти и специализанти по нервни заболявания. Била е медицински специалист към Министерство на здравеопазването и МОН, както и дълготраен народен съветник по нервни заболявания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР