Доц. д-р инж. е водач на листата на (Морал, Инициативност,

...
Доц. д-р инж. е водач на листата на (Морал, Инициативност,
Коментари Харесай

Водещ експерт по интегрирано управление на водните ресурси е водач на листата на партия МИР в Пловдив област

Доц. доктор инж. е лидер на листата на (Морал, Инициативност, Родолюбие) в Пловдив област от гражданската квота. Тя е приключила Хидротехническия факултет на Висшия институт по архитектура и строителство, като след това специализира филтриране на води във Франция и Швеция. Започва кариерата си като архитект във Водоканалпроект, а по-късно работи в Българска академия на науките в Института за проучвания на климата, атмосферата и водите. Дейността й е обвързвана с създаването на национални тактики и капиталови планове във водния бранш, както и взе участие при използването на интегрираното ръководство на водните запаси и ограничения за превъзмогване отрицателния резултат от климатичните промени в Централна и Източна Европа при осъществяването на редица интернационалните планове. На национални и интернационалните конференции и полемики пази тезата, че България има задоволителен воден запас с положително качество, който не се ръководи дейно. Председател е на Сдружение „ Глобално партньорство по водите-България “. Член е на Управителните препоръки на GWP CEE и НТС по водна дело в България.

„ Крайно време е да се промени метода на ръководство на водните запаси и тяхното дейно потребление, гарантиращо запазване здравето на хората и околната среда. Това е една от главните ми цели в политиката, а главния ми персонален приоритет е питейното водоснабдяване да бъде непрестанно, без манган, уран, нитрати и други замърсители, на търпима и обективна за българските жители цена “, съобщи доцент доктор инж. Галя Бърдарска.

Тя добави, че специалистите на партия МИР са изготвили редица промени в Закона за водите и съответните наредби във водния бранш, които националните показали на партията в новото Народно заседание ще внесат и предизвикват тяхното приемане.
 Председателят на Съюза на изобретателите в България е лидер на листата на партия МИР в Силистра Председателят на Съюза на изобретателите в България е лидер на листата на партия МИР в Силистра
Д-р инж. Марио Христов е лидер на листата за претенденти за народни представители от партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за обла...

„ На-спешните промени, които би трябвало да се създадат са за смяна на съществуващите структури на ръководство на водния бранш за тяхната успеваемост, оптимизация и понижаване на административния личен състав. Друга значима смяна е възстановяване на системата за избор на управническите фрагменти във водния бранш, както и въвеждане на обществен периодически доклад за осъществяваните действия и изразходваните средства. От друга страна е належащо да се подхващат незабавни ограничения за повишение потенциала на експлоатационния личен състав във водния бранш като се подкрепят младите да приключват висше обучение и да работят и живеят в страната “, съобщи още лидера на листата на партия МИР в Пловдив област доцент доктор инж. Галя Бърдарска.

Тя уточни, че е належащо да се отстрани “инженеринга ” при строителството на ВиК обекти, който усилва разноските 3-4 пъти, тъй като те след това се отразяват на цената на водата, както и да се усилят глобите при определяне на течове в системата (физически и финансови), като се търси и наказателна отговорност при неспазване на българското и европейско законодателство.

„ Тези промени са изключително значими за Пловдивска област, тъй като сега се извършва водния цикъл на гр. Пловдив и Пловдивска област. Предстои възстановяване на ВиК инфраструктурата и в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност на агломерациите Съединение и Рогош-Скутаре. От създаването на плановете за обособените обекти и тяхното строителство зависи освен ефикасното потребление на финансовите запаси, само че и последващите експлоатационни разноски, директно влияещи на цената на водата. Без да се създадат измененията, които специалистите на партия МИР предлагаме, има възможност да се повторят старите пропуски, свързани с неефикасно и изцяло неефективно консумиране на бюджетни и европейски средства и проблемите с качеството на питейната вода и опазването на водоприемниците да останат нерешени “, беше безапелационна доцент доктор инж. Галя Бърдарска.

Като хидроинженер с дълготраен проектантски и научно-приложен стаж на редица национални и интернационалните планове и обекти, доцент доктор инж. Галя Бърдарска смята, че дружно с специалистите на партия МИР може да способства тези промени да се случат и прикани българските жители да поддържат новия морал, експертността и професионализма в българската политика с номер 26.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР