Доц. д-р Димитър Илиев беше избран за министър на спорта

...
Доц. д-р Димитър Илиев беше избран за министър на спорта
Коментари Харесай

Доц. д-р Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта

Доц. доктор Димитър Илиев беше определен за министър на спорта в състава на новото държавно управление на " Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС, което беше утвърдено със 131 гласа " за " против 69 гласа " срещу " на днешното изключително съвещание на Народното събрание.

47-годишният Илиев заменя на поста Весела Лечева, която беше длъжностен министър на спорта в последните малко повече от 10 месеца.

Той е дълготраен учител в катедра „ Технически и ледени спортове “ в НСА “Васил Левски ”, бранш „ Автомобилен и мотоциклетен спорт “. Владее британски, немски и италиански език.

В спортната си кариера от 1994 до 2013 година Илиев става осемкратен рали първенец на България и е единственият българин, печелил три пъти най-престижната автомобилна конкуренция в страната - Рали България. След като афишира, че се отхвърля от спорта, той се отдава напълно на преподавателска активност.

Експерт е в пътната сигурност. През годините това се трансформира в негова идея. Той е и създател на първата академия по безвредно шофиране, като годишно предава своя опит на над 2000 души.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР