Доц. д-р Бойко Пенчев е преизбран за втори мандат за

...
Доц. д-р Бойко Пенчев е преизбран за втори мандат за
Коментари Харесай

Доц. д-р Бойко Пенчев преизбран за декан на Факултета по славянски филологии на СУ

Доц. доктор Бойко Пенчев е избран отново за втори мандат за декан на Факултета по славянски филологии на Софийския университет " Св. Климент Охридски " на състояло се Общо заседание. Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение, представен от Българска телеграфна агенция.

Бойко Пенчев е роден на 16 януари 1968 година в Карлово. Завършва специалността " Българска лингвистика " в Софийския университет през 1994 година През 1996 година става постоянен помощник в катедрата по българска литература в СУ. Редовен доцент е от април 2005 година В интервала 2007-2015 година е заместник-декан на Факултета по славянски филологии, отговарящ за магистърските стратегии, а от 2015 до 2019 година е декан на факултета.

В интервала 1993-2008 година Бойко Пенчев е редактор във вестник " Литературен вестник ", а от 2001 до 2009 година поддържа седмична публицистична колонка във вестник " Дневник ". Преводач е на научни и художествени книги от британски език.

Научните ползи на Бойко Пенчев са в региона на връзките сред литературата и модернизацията с очебийно внимание към проблематиката на модернизма, идеологията, културната памет. Осъществил е разнообразни научни планове в конкурсните стратегии на Центъра за насърчаване на образователните стратегии към Централноевропейския университет в Будапеща, в Дома на науките за индивида в София и в Центъра за университетски проучвания в София.

Автор е на литературоведските книги " Тъгите на краевековието " /1998 г./, " Българският модернизъм: моделирането на Аза " /2003 г./, " Септември `23: идеология на паметта " /2006 г/, " Спорните наследства " /2017 г./

Автор е и на поетическите сборници " Стихосбирка " /1992 г./ и " Слизане в Египет " /2000 г./. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР