Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за временно изпълняващ директор

...
Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за временно изпълняващ директор
Коментари Харесай

Назначиха временен директор на Националния исторически музей

Доц. доктор Бони Петрунова е назначена за краткотрайно изпълняващ шеф на Националния исторически музей, до момента в който длъжността бъде заета въз основа на конкурс. Тя поема поста от Божидар Димитров, който се пенсионира.

Утре той ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост, оповестиха от Министерство на културата.

Бони Петрунова е приет археолог, началник на доста експедиции и планове. Тя е била зам.-министър на културата по времето на министър Вежди Рашидов и заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ-БАН).

Петрунова е началник на повече от 50 археологически експедиции за теренни изследвания и разкопки. Тя е била и началник на разнообразни планове, свързани с археологически изследвания, туризъм, разпространение и запазване на българското културно-историческо завещание. Автор е на повече от 200 книги, публикации, монографии, научно- известни изявления.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР