Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на Националния

...
Доц. д-р Бони Петрунова е назначена за директор на Националния
Коментари Харесай

Назначиха директор на Националния исторически музей до приключване на конкурса

Доц. доктор Бони Петрунова е назначена за шеф на Националния исторически музей, до момента в който длъжността бъде заета въз основа на конкурс, оповестиха от министерство на културата.
Доц. доктор Петрунова е приет археолог, началник на доста експедиции и планове. Била е зам.-министър на културата, заместник-директор на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките (НАИМ-БАН). Ръководител на Секция по средновековна археология при НАИМ-БАН.
Ръководител е на повече от 50 археологически експедиции - теренни изследвания и разкопки. Ръководител на разнообразни планове, свързани с археологически изследвания, туризъм, разпространение и запазване на българското културно-историческо завещание. Автор е на повече от 200 книги, публикации, монографии, научно- известни изявления.
Доц. доктор Бони Петрунова заема поста на досегашния шеф на музея Божидар Димитров, който се пенсионира. Той ще бъде отличен от министъра на културата Боил Банов за изключителния му принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост. Церемонията ще се организира в петък, 3 ноември, от 11:00 ч. в изложба „ Средец “ в Министерството на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР