Доц. д-р Атанас Мангъров взе участие в предаването От дузпа

...
Доц. д-р Атанас Мангъров взе участие в предаването От дузпа
Коментари Харесай

Доц. д-р Мангъров за коронавируса: Топката се бута, докато не дойде лятото

Доц. доктор Атанас Мангъров взе присъединяване в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV, където приказва за ковид, поради който футболните мачове в България ще се играят пред празни трибуни.

" Това е машинално вероятното, което една страна може да направи. Нали не смятате, че това, което се прави тук, не се прави на всички места. Това е една въздушно-капкова инфекцията, която е доста заразна и се предава по всички вероятни способи. Това, което се прави не е доста дейно, само че е всичко което може да се направи.

Най-вероятно в Италия са влезнали повече носители на вируса и са се заразили повече хора. В началото евентуално не са показани признаци на този вирус и внезапно е избухнал. Много е допустимо да се стигне до ограничения в спорта и тук, както в Италия. Правителството би трябвало да реши, само че тези ограничения не са доста ефикасни.

За този вирус има доста малко данни, само че това, което демонстрира опитът с епидемията със САРС е, че върху не добре почистени повърхности този вирус може да живее до един-два дни. По начало той не е прекомерно резистентен, само че би могъл да се популяризира и по този метод.

Алкохолът, когато се ползва външно унищожава тези вируси, само че би трябвало да е в доста висока централизация, само че когато се приема вътрешно, би трябвало да се приема в такива дози, в които човек не може да живее. По отношение на този вирус, се чака да изчезне, всички се надяваме на това. Счита се за допустимо поради вируса от ноември 2002 - САРС, който е съвсем същият като короната. Тогава той се въртя цяла зима по света и през юни 2003 година изчезна и от този момент не се е появявал.

Може да се чака, че коронавирусът може да изчезне, само че не е несъмнено това. Това, което се прави в този момент в Италия, се прави в Китай и в доста други страни и задачата на всички тези дейности, е да се бута топката, до момента в който не дойдат летните и топлите месеци и вероятно да изчезне.

Само да кажа, това, което демонстрира опитът в случилото се в Китай е, че над 80% от случаите вирусът протича безсимптомно, към 15% от случаите протича с клинични признаци, които могат да ви накарат да легнете на легло и 4-5% протича тежко и половината приключват със гибел. Смъртността е същата, както при един елементарен грип. Това е нов вирус, който в прочут миг от случаите предизвиква гибел. Вземат се такива ограничения единствено, с цел да не се каже, че държавните управления по света не вършат нищо ", сподели доцент доктор Мангъров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР