Доц. д-р Александър Парашкевов е избран днес за изпълнителен директор

...
Доц. д-р Александър Парашкевов е избран днес за изпълнителен директор
Коментари Харесай

УМБАЛ Канев в Русе има нов директор

Доц. доктор Александър Парашкевов е определен през днешния ден за изпълнителен шеф на Университетската болница "Канев " в Русе. Това оповестиха от УМБАЛ в крайдунавския град.

На Общо заседание на акционерите на УМБАЛ "Канев " АД през днешния ден бе определен нов Борд на шефовете на лечебното заведение.

"Моята политика като цяло ще бъде ориентирана към пациента. Всяка наша активност - дали квалификацията на сътрудниците, дали организацията, ще бъде ориентирана към по-добро здравно обезпечаване и обслужване на пациентите ", сподели пред публицисти доцент Парашкевов.

По думите му УМБАЛ "Канев " е една от дребното държавни лечебни заведения в устойчиво финансово положение - посоката, в която до момента се движело лечебното заведение, била вярна, като новото управление ще я продължи.

Доц. Парашкевов е родом от русенското село Щръклево. Завършва медицина в Медицинския университет във Варна през 1989 година, след което през 1995 година придобива компетентност "Хирургия ", а по-късно и "Пластична хирургия ". Към момента е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране /ВМОРБ/ към Военномедицинска академия /ВМА/. Бил е също шеф поделение за задачи и учения в чужбина във ВМОБР - ВМА, и заместник-началник на ВМА. Той е и непрекъснат преподавател в Русенския университет по медицина на бедствените обстановки.

С присъединяване си във военни задачи в Афганистан и Ирак Парашкевов минава през всички вероятни позиции на боен доктор, в това число медицински консултант на Командващия Европейските военни сили в Босна и Херцеговина. През 2011 година е и шеф на екипа от български лекари в Хаити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР