Доц. Борян Янев: Българите са с най-много имена на растения

...
Доц. Борян Янев: Българите са с най-много имена на растения
Коментари Харесай

Чудна Цветница - малко вятър, духова музика и чаша кафе

Доц. Борян Янев: Българите са с най-вече имена на растения Вижте къде доктор Невен Енчев чества имен ден Цвятко Сиромашки пие вино пред паметника на Шевалас Росица Пейчева чества с мама Черешка Здравко Димитров се черкува в "Св. Марина " Цветен ваучър: 17 000 именици в Пловдив Камелия черпи с агнешко, Цветелина - с риба Честита ни Цветница! Вижте какъв брой доста са имениците! Вижте къде дядо Николай ще отслужи света литургия Цветница ни подари с две чудни дъги над Пловдив СНИМКИ Вижте пожеланието на патриарх Неофит за Цветница

Пловдивчани се радват на своенравния пролетен ден. Въпреки изменчивия вятър, те изпълниха заведенията по Главната. Мнозина се любуват на по пиво и слушат осъществяванията на Духовия оркестър в градинката пред общината.

Скулпторът Цвятко Сиромашки удържа на думата си и на своя имен ден, окич с цветя паметника на първия популярен професионален градинар на Пловдив - Люсиен Шевалас. Швейцарецът е бил персонален градинар на император Наполен III, а по-късно и на султан Абдул Азис.

След освобождението е поканен да направи градската градина на Пловдив. И като доста други се влюби в нашия прелестен град, в който живя до гибелта си.

Цвятко Сиромашки изробати паметника на Царя на цветята в Градската градина. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР