Доц. Атанас Мангъров публикува снимка от лекарски кабинет, на чиято

...
Доц. Атанас Мангъров публикува снимка от лекарски кабинет, на чиято
Коментари Харесай

Доц. Мангъров упрек към лекарите

Доц. Атанас Мангъров разгласява фотография от лекарски кабинет, на чиято врата е залепена записка, на която написа: " Пациенти с температура и недоволства се съветват по телефона. Посещение при доктор, при такова положение, е нежелателно ".

Доц. Мангъров е изтъкнат критик на консултирането на пациенти по телефони. По думите му би трябвало да се прекрати практиката персоналните лекари да диагностицират и лекуват хората по телефона и още веднъж да стартират да ги преглеждат същински по разпоредбите на медицината.

Не е нужно да се измислят нови епидемиологични правила, коронавирусните инфекции съществуват от десетилетия, човечеството ги е преодоляло по натурален път и е траяло да съществува, посочи експертът.



От своя страна персоналните лекари обявиха, че в случай че спрат телефонните прегледи, както желае доктор Атанас Мангъров, нещата ще са пагубни. " Ако тръгнем по всички адреси, ще вършим 7-8 прегледа дневно. Ние вършим това, което желае проф. Балтов - да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден към този момент има температура и няма друго лекуване. Това съобщи общопрактикуващият доктор доктор Валентин Янев пред БНР в отговор на доцент Атанас Мангъров
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР