Доц. Атанас Мангъров няма да се ваксинира въпреки, че само

...
Доц. Атанас Мангъров няма да се ваксинира въпреки, че само
Коментари Харесай

Мангъров отказа да изпълни разпореждането на Борисов да се ваксинира публично |

Доц. Атанас Мангъров няма да се имунизира макар, че единствено преди часове министър председателят Бойко.

Мангъров съобщи, че няма да се имунизира против ковид, тъй като има построени антитела след безсимптомно боледуване.

" Хора като мен и като премиера Бойко Борисов, които са изкарали вируса, няма потребност да се имунизират ", съобщи шефът на КОВИД-отделението към Инфекциозната болница в София.

По думите на Мангъров още преди коледните празници той разговарял с премиера и му обяснил методите за постигане на групов имунитет на популацията и прекъсване на епидемията - по дивия метод, при който след превозване на болестта човек има антитела и имунен отговор, или по допълващия метод, посредством имунизациите.

“Това, което съм споделил на премиера, е че в случай че той не беше изкарал вируса, щях да го съветвам да се ваксинира. Ако аз не го бях изкарал, също щях да се имунизирам, тъй като ние сме хора на възраст ", съобщи доц Мангъров. Според него би било добре човек да си направи тест за антитела, преди да предприеме стъпката с слагане на ваксина против КОВИД-19. Ако този човек има антитела, той единствено щял да изхаби имунизацията и можел да получи отрицателни резултати от нея.

Но в случай че човек е на възраст, има съпътстващи болести и не е карал вируса, пред него стоят две благоприятни условия - да го изкара по дивия метод, с риск да загине, или да се имунизира, като преди този момент подпише осведомено единодушие, счита Мангъров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР