Доц. Атанас Мангъров каза в интервю, че всеки, който иска

...
Доц. Атанас Мангъров каза в интервю, че всеки, който иска
Коментари Харесай

Няма да се откажа от нещата, които съм учил и виждал вече 40 г.

Доц. Атанас Мангъров сподели в изявление, че всеки, който желае да се имунизира, може и би трябвало да го направи.

" Това, което е неправилното, е, че хората се карат да се имунизират принудително, каквото и да ви споделят – че ти не може да вървиш на работа, не може да пътуваш, не може да се качиш в превоза, в случай че не си имунизиран във от ден на ден и повече страни по света, " сподели още той.

И добави: " Това, което е неуместното, е да се мисли, че с ваксини, които основават антитела против антигена на най-стария вид на вируса само че КОВИД, може да се чака резултат при новите разновидности. Вижда се, че това не се получава, колкото и да се напъваме. И е неуместна тази всеобща фикс идея, този всеобщ напор да се накарат всички хора да се набоцкат по един, по два, по три, по четири пъти. "

Вижте цялото изявление на доцента пред Фокус:

Кажете по какъв начин минава картината на Омикрон при децата – нашето бъдеще?

В момента в нашата болница имаме 42 заболели, 16 от които са деца, като при децата, които са най-вероятно с този вид – Омикрон, на процедура протичането на болестта по нищо не се отличава от тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща най-малко два-три пъти годишно. Много постоянно децата идват измежду нощ, тъй като са с висока температура и с доста уплашени родители, само че единствено след два-три дни те стартират да упорстват да си вървят, тъй като просто се вижда, че няма нищо. Като неприятното е, че при нас идват деца от Благоевград, от Сандански, от Петрич, които дори не са прегледани. На мен ми се обаждат измежду нощ да ми кажат, че идва доста тежко болно дете и аз ги запитвам: някой видял ли го е, и ми дават отговор „ Не, никой не го е виждал, тъй като никой не желае да го види, само че то е зле “.

Как по този начин? Защо никой не желае да го види? Това някаква лекарска безнаказаност ли е? Защо по този начин никой не желае да преглежда?

Това е лекарски боязън. За страдание лекарите се изплашиха и те отхвърлят да преглеждат и да лекуват болните си – приказвам за доболничната помощ, както за възрастните, по този начин и за децата.

Това е някакъв казус, просто аз не мога да допускам, че е допустимо.

Това се вижда всекидневно, ние го виждаме.

Това е просто безпардонно. Аз желая да ви запитвам нещо друго. Вие май сте единственият доктор, в България най-малко, чиято позиция не желаят сътрудниците ви да одобряват или не схващат, или по-скоро не желаят да схванат поради някакви, може би финансови ползи, или пък вие сте учили някаква друга медицина. Кажете най-малко къде сте учил, доцент Мангъров? Защо не желаят да ви чуят, че маските и безусловно всевъзможни противоепидемични ограничения не оказват помощ, а единствено отсрочват неизбежното, а точно вирусът да мине през всички, да се сътвори стаден имунитет и да се завърши един път вечно с тази пандемия?

Не зная, само че това са същите хора, които отхвърлят да преглеждат деца, в случай че децата не са с негативен тест. Въпреки че доста от тях са имунизирани, някои от тях не са имунизирани и те не знаят за какво. Но това са хора, които отхвърлят да си гледат работата. Всъщност, който го е боязън, дано да носи маска, дано да се облича с чаршафи, да се имунизира, само че да си прави работата. Т.е. всички лекари би трябвало да бъдат на своето работно място и да си лекуват болните, само че не по телефона. Няма такова нещо като телефонна диагноза, както няма и телефонна обич

А добре, за какво не ви чуват ръководещите тогава? Защо министър председателят Петков не ви чува, че в действителност тези зелени документи са безусловно безсмислени?

Това, което слушам и от остарялото управление, и ненапълно и от днешното управление, е, че ние не може да се отклоняваме от „ правата религия “. Ние би трябвало да се съобразяваме с нашите европейски сътрудници и просто би трябвало да продължаваме да вършим това, което се прави на открито, без да мислим.

Това не е ли обвързвано с някакви финансови ползи, доцент Мангъров? Защото няма логичност. Вие казвате: откакто един човек, притежаващ зелен документ, може да се разболее и може да придвижва заболяването, кому е необходим този зелен документ, кого пазим с него?

Може и да се обвързвано с финансови ползи, само че това, което виждам – че от ноември до януари инфлацията е повишена с 28%, с 1/3. Това, в случай че не е финансов интерес, не знам какво да кажа.

Той е световен по всяка възможност.

И всичко това не се вижда, тъй като ние всеки ден се разправяме за ваксини и за документи, защо ли не, само че в това време си затваряме очите за това, че тези хора са път да разрушат цялата стопанска система, да не остане камък върху камък.

По всяка възможност, това основава опция за смяна на международния ред или… От там ли идва цялата работа?

Аз не зная какво има, само че виждам какво става. И мисля, че всеки рационален човек го вижда. И в случай че не го вижда, доста скоро ще го усети и по джоба си и по това, че ще стартираме отново да ставаме като дискотека през 90-те години. Не зная за какво се случва всичко това, само че виждам, че това, което става, е доста неприятно и е пагубно за цялото човечество и за нас в частност, като една дребна част от това човечество.

Добре. Доц. Мангъров, аз желая да ви запитвам следното: съгласно вас в действителност ли имунизациите са безусловно безсмислени и би трябвало ли в действителност всички да преминем през този финален, може би вариант Омикрон, с цел да се завърши с пандемията? Виждате ли краят на пандемията в действителност, както предрекохте предходната година? Може би вие бяхте първият, който казахте, че се вижда идната година краят на пандемията с новия вариант.

Винаги съм казвал, че всеки, който желае да се имунизира, може и би трябвало да се имунизира. Това, което е неправилното, е, че хората се карат да се имунизират принудително, каквото и да ви споделят – че ти не може да вървиш на работа, не може да пътуваш, не може да се качиш в превоза, в случай че не си имунизиран във от ден на ден и повече страни по света. Не можеш да участваш в някакво съревнование, както се видя с Новак Джокович. Това, което е неуместното, е да се мисли, че с ваксини, които основават антитела против антигена на най-стария вид на вируса само че КОВИД, може да се чака резултат при новите разновидности. Вижда се, че това не се получава, колкото и да се напъваме. И е неуместна тази всеобща фикс идея, този всеобщ напор да се накарат всички хора да се набоцкат по един, по два, по три, по четири пъти. Там, където са набоцкани по два пъти, им споделят, че е нужно да се набоцкат още един път, там, където са набоцкани по три пъти, им споделят, че още един път. И до безспир. Т.е. няма по какъв начин да се получи това нещо, само че все пак се упорства и това се постанова силово. И никой не споделя какво в действителност може да се случи при тези непрекъснати реимунизации.

Вие сигнализирахте за някакви последици от имунизациите, кажете какви са. Кажете какво наблюдавате във вашата процедура.

Това, което виждам – има към този момент и съдбовни случаи и всички те би трябвало да се оповестяват. Просто виждам младежи, които са имунизирани, а по-късно развиват доста съществени болести. Имам втори случай, с който аз съм осведомен.
В единия случай беше момиче на 28 години, при втория е момче на 26-годишна възраст, които са в доста тежко положение, като момичето умря през октомври предходната година в софийската болница „ Света Анна “. Никой не заяви за тези случаи. Има и доста други, които просто не се оповестяват.

И това съгласно вас е разследване на имунизацията, по този начин ли?

Това са неща, които би трябвало да се проучат, тъй като всички тези ваксини са в третата си фаза от своето клинично изследване и всички тези неща би трябвало да се оповестяват и да се изследват, а не да се замитат под килима.

Добре, доцент Мангъров, аз не мога да не ви попитам – за какво има такова разделяне сред Българския лекарски съюз и вас? Единици сте лекарите, които пазят тезата и сте антиваксъри един тип. Защо е това разделяне? Та вие не сте ли част от лекарското съсловие в България?

За това може да попитате самия Лекарски съюз, като те споделят, че те служат на науката, че те са тия, които са само отдадени в „ правата религия “. Просто мисля, че там има напълно други неща.

Други ползи, казвате?

Просто те са на страната на държавното управление, на ограниченията, на всичко това, което се случва и се постанова по света, за жалост.

А вие за какво не сте на тази страна?

Защото няма по какъв начин да се откажа от нещата, които съм учил, които съм виждал. Защото просто това са неща, с които се занимавам от 40 години и просто няма по какъв начин да си храча на всичко, което съм научил и мога да върша.

Вие бяхте безапелационен, че с ограничения или не, вирусът ще премине през 80% от хората, като през това време ще мутира неколкократно, като ще става все по-вирулентен, т.е. все по-лесно ще се заразяваме, само че в това време все по-леко ще боледуваме, тъй като в епидемиологията, при към този момент разразилата се зараза, както е в този момент, има едни естествени закони, против които с изключение на да забавим мъката с пробни медикаменти, ваксини, ограничения, маски, нищо друго не може да създадем. Ако еволюцията на вируса продължи към вид с ниска патогенност и висока инфекциозност, епидемията завършва ли?

Да. Ако този вирус мине под някоя от своите разновидности през цялото население, нещата ще приключат. И това е нещо, което не важи единствено за този вирус. Това важи за всички съществуващи вируси до момента. Това, че някои хора са почнали да четат преди две години и са чели доста, доста, доста и си мислят, че са получили съкровеното знание, не значи, че нещата по света са се трансформирали. Хората са тук от милиони години и в случай че нещата бяха, както тези хора, които постановат всички тези медицински нелепости, бяха правилни, просто нямаше да има хора на Земното кълбо.

Добре. Аз желая в този момент да ви запитвам нещо, което е може да се одобри като доктрина на конспирацията, само че излезе един отчет предишния понеделник на американските служби, в който се споделя, че SARS-CoV-2 е синтетична фантазия с шипов протеин, основана да се закрепя за човешките протеинови рецептори и въведена в рекомбинант на SARSr-CoV от гръбнака на прилеп. Това е като жива ваксина, която още не е модифицирана до по-отслабено положение, което програмата желала да сътвори на своя заключителен стадий. Тя е изтекла, популяризирала се е бързо, а първоначаклната цел е била да може дейно да заразява прилепите в пещерите, само че към момента не е била подготвена да заразява прилепи, заради което не се и следи такова заразяване. Причината, заради която болестта е толкоз объркващо, е, че това е в по-малка степен вирус и в доста по-голяма степен планиран шипов протеин, който пътува, нагледно казано, на автостоп с голям брой квазивидове на SARS-CoV, изясняват в отчета. Колкото по-близо е до финала търсената форма на отслабена жива ваксина, толкоз по-вероятно е да се ускорява след първичното си изпускане през август 2019 година Как мислите, това има ли някаква научна стойност този отчет или е в областта на конспирациите?

Това е догадка и с цел да се потвърди, би трябвало да се намерят данни. Но това, което виждаме, по нищо не се отличава от нещата, които са се случвали в предишното. Както е станало през 1918 година с испанския грип. И това е ходът, който следва всяка зараза, която е причинявана от нов вирус. Как се е появил този вирус, кой го е основал, аз не мога да кажа, само че това, което аз мога да кажа, е по какъв начин ние бихме могли по най-хубавия метод да се борим с него. Като за жалост, отново би трябвало да се каже, че това е естествено злополучие, при което хора ще загинат и този вирус ще върви до тогава, до момента в който всеки един човек по цялото Земно кълбо не получи имунен отговор против него по един или различен метод. За страдание, оказа се, че опитите да се сътвори подобен групов имунитет с имунизация във връзка с този съответен вирус са несполучливи. И вижда се, че там, където са имунизирани на 90%, вирусът си минава през цялото население под формата на Омикрон.

Като простуда един тип?

В сегашния миг - да. Може би ще пристигна и различен вид, в случай че Омикронът не си свърши работата.

А какви са вашите наблюдения и догатки, в смисъл ще си свърши ли работата Омикрон или не?

Ами, към този момент я прави доста добре, тъй като имаме 10 000. Преди няколко дни се заяви, че в Съединени американски щати, които са също добре имунизирани, имат по 1 милион нови случаи дневно, в Холандия, които са имунизирани на 86%, имат по 40 и няколко хиляди дневно. Просто този вирус се популяризира доста бързо, доста добре. За благополучие, той не предизвиква тежко заболяване. Той визира децата, само че не ги визира тежко. При тях това заболяване по нищо не се отличава – ще го кажа още един път, от всички тези вирусни инфекции, с които всяко дете се среща по няколко пъти годишно. Т.е. няма нищо изключително, с изключение на един огромен боязън.

Няма нищо рисково за децата – по този начин да кажем, с изключение на страхът на родителите.

Да, и нежеланието на лекарите да ги преглеждат и да ги лекуват. Страхът.

Страхът е рисково нещо.

Не може дете да идва от 200 км, без да е прегледано, тъй като се опасяват. Не може. И не трябва.

И не трябва, тъкмо по този начин, не трябва. В последна сметка, рано или късно истината ще излезе и аз мисля, че ще се преборим с този вирус, тъй като няма метод. Толкова е вирулентен, както казахте, 1 милион ден новозаболели в Америка – с това движение може би за две седмици ще премине през цялото Земно кълбо.

Малко повече, малко повече. И също тук мога да изтъквам един интелигентен човек, който е споделил, че животът е това, което става, до момента в който ние вършим други проекти.

Да, може би е по този начин. Благодаря ви за другата позиция и за позицията, от която по този начин и не отстъпихте толкоз години. Каквато и да е истината, тя рано или късно ще се покаже, ще ни я покаже закона на природата, може да не сме живи, само че историята ще помни, както се споделя.

Да, сигурен съм. Това са закони на природата и някой да каже, че е чел доста книжки и ги е изучил докрай – просто този човек приказва нелепости.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР