Доц. Атанас Мангъров изигра много лоша роля в пандемията. Той

...
Доц. Атанас Мангъров изигра много лоша роля в пандемията. Той
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за Мангъров: Отдавна щеше да е с отнети права, ако беше в западна държава

Доц. Атанас Мангъров изигра доста неприятна роля в пандемията. Той от дълго време щеше да е с отнети лекарски права, в случай че беше в някоя западноевропейска страна. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Ние се познаваме с него, работили сме дружно, единствено че той мина една граница, която е доста рискова. Това е смесването на малко истина, полуистина с доста неистина. Говори нелепости. Говори лъжи. Какво постигнахме, разбъркахме обществото и даже африкански страни са пред нас по ваксинация”, сподели Кунчев.

Според него няма никакво значение, че доста хора се съгласяват с доцент Мангъров, тъй като против тях са обстоятелствата и истината.

„ Ако ще цяла България да мисли като него. Когато зад мен стои статистиката, цифрите и науката – кой каквото ще да мисли”, безапелационен е Кунчев. „ В целия свят може да има разнообразни отзиви, само че когато от едната страна се извадят обстоятелства, не може да ги отхвърляте и да казвате – но аз мисля друго. Може да мислите, само че истината е една”.

През последната седмица възрастовата група с най-голяма заболеваемост от COVID-19 са учениците.

„ Факт е, че децата го карат по-леко и не влизат в болница, само че сега те са водещи по заболеваемост”, уточни Кунчев и добави, че към този момент няма да се стопира присъствено образование. „ Докато районното ръководство по обучение не се убеди, че образователният развой към този момент се е сринал заради липса на учители или над 20% неявяване на децата, ние до такава стъпка не прибягваме. В момента даже противоположното, задържаме и сме под напън да я предприемем, тъй като учебните заведения към този момент не могат да учат заради отсъствия”, сподели той пред „ Фокус”.

Той разяснява и тайните теории за COVID-19. „ Често са ми казвали, че вирусът може да е основан от човек. Да, може, не го изключвам. Но той заразява ли хора, страдат ли, умират ли? Значи ние би трябвало да вземем ограниченията и да се борим с него, пък никак не ме интересува кой го е основал. Ако има нещо, то ще се потвърди с времето”, сподели Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор разясни, че е предложил на отпадане на противоепидемичните ограничения при 70% ваксинирани, само че в последна сметка е било решено това да стане при 60%.

По думите на Кунчев, в случай че в едно общество 70% от хората са ваксинирани, съвсем е невероятно да възникне зараза. В България обаче този дял не е достигнал даже 35%.

Кунчев акцентира, че другото изискване за премахването на зеления документ е рухване на заетите интензивни кревати под 5%.

„ И двете са постижими. Целта е амбициозна, само че по-добре да си слагаме амбициозни цели и да ги гоним, в сравнение с да ги смъкваме”, счита Кунчев.

Той добави, че общата картина е ясна – ваксинираните общества дават малко жертви, неимунизираните дават доста. 95% от хората, които умират в България, не са имунизирани.

Скоро на трите интернационалните летища в България ще бъдат сложени апарати с четци, които да удостоверяват, че зеленият документ е настоящ. QR кодът не може да се фалшифицира, данните се надграждат на всеки 6 часа с европейската система.

Единственият метод за подправяне на зеления документ е с автограф на доктор.

Кунчев изясни, че е разкрита организация, за която е открито, че е правела документи с подправен автограф на лекарка. Тя е в преклонна възраст и въобще не е знаела за тази имитация. Издадени са над 1500 такива подправени документа, огромна част на чужденци.

„ Да се твърди, че това били „ пробни течности”, че не били минали всички стадии – това е цялостна нелепост. Зад тези ваксини стоят подписите на хора, които единствено това работят”, разяснява Кунчев тайните теории за имунизациите против COVID-19.

„ Всеки медицински препарат, с цел да стане лекарство, има по този начин наречената къса характерност, дано хората го прочетат и в случай че имат някакви въпроси, несъмнено, че ще им бъде обяснено. Но да се споделя, че не знаем какво има във имунизациите, това не е вярно”.

„ Аз съм първият, който ще предложи разновидността на Англия, в случай че имаме техните данни, техните данни са 90% имунизация и излизане от четвърта вълна”, сподели още доцент Ангел Кунчев.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР