Доц. Ангел Кунчев обясни при какво условие могат да бъдат

...
Доц. Ангел Кунчев обясни при какво условие могат да бъдат
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Ако се наложи, ще се въведат по-строги мерки

Доц. Ангел Кунчев изясни при какво изискване могат да бъдат въведени по-строги ограничения против ковид.

В момента няма напън върху здравната система. Утре организираме среща с шефовете на огромните столични лечебни заведения, с районната здравна ревизия, с НЗОК, с цел да знаем кой какви кревати къде може да разгърне, с цел да посрещнем вероятно ново търсене на лекарска помощ. Идеята е да не доближаваме равнищата от предходни талази. Повод за оптимизъм ми дават данните, че двата разновидността на Омикрон са с бързо и елементарно предаване, само че с леко протичане. Има тежки случаи, само че те са малко на фона многото наранени. Това сподели пред БНР основният държавен здравен контрольор доц. Ангел Кунчев.

И акцентира, че ситуацията се развива динамично и в случай че се наложи, ще бъдат въведени по-строги ограничения: " Въвеждане на още ограничения е въпрос на преценка на шефовете на РЗИ, когато става въпрос за районни ограничения. Всеки, който желае, може да се защищити и самичък. Но не е еднообразно носенето на маски от здрави хора и от хора с клиника. Добре е маска да носят тези, които усещат признаци. Но е добре да си останат у дома ".

Доц. Кунчев уточни, че се следва националният план за деяние в Covid обстановка, написа Novini.bg.

Той съобщи, че има възобновление на интереса към имунизациите, макар че към момента сме на равнище от към 30% имунизирани: " Увеличението е пет пъти. София мина границата от 1000 имунизации за ден. Хората, които са видели резултата от имунизациите, не престават да се ваксинират с бустерни дози... Във всички балкански страни процентът на имунизация е сред 30-40% ".

И посъветва всеки, който се усеща в рискова група, да си сложи бустерна доза: " За втория бустер е значимо да са минали 4 месеца от първия. Възрастни хора и хора с хронични болести е целесъобразно да слагат втора бустерна доза. За останалите - има ли предпочитание, няма противопоказания или негативни резултати. Двата разновидността на Омикрон повече засягат децата в ученическа възраст. Ако минем пика през август, няма аргументи образователната година да не стартира обикновено ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР