DOT налага най-голямата досега глоба на American Airlines за закъснения на пистата

...
Американските авиолинии са изправени пред най-голямата глоба досега за задържането
Коментари Харесай

Американските авиолинии са изправени пред най-голямата глоба досега за задържането на пътниците да чакат на борда на самолетите по време на часове закъснения.

Министерството на транспорта налага глоба от 4,1 милиона долара, „най-голямата гражданска санкция, която Министерството някога е оценявало“, се казва в изявление, за продължителни закъснения на 43 полета на асфалта, които засегнаха повече от 5800 пътници. Полетите са извършени между 2018 и 2021 г.

При най-дългото от закъсненията пътниците седяха на борда на самолет в Тексас през август 2020 г. в продължение на шест часа и три минути. Полетът със 105 пътници е кацнал, след като е бил отклонен от международното летище Далас-Форт Уърт поради лошо време, като DOT твърди, че „American не е разполагал с достатъчно ресурси, за да се справи по подходящ начин с няколко от тези полети, след като са кацнали“.

Федералните правила определят максималното време, през което пътниците могат да бъдат задържани без възможност да слязат преди излитане или след кацане, на три часа за вътрешни полети и четири часа за международни полети. Настоящите правила също изискват авиокомпаниите да предоставят на пътниците вода и лека закуска.

Американец каза пред CNN, че закъсненията са резултат от „изключителни метеорологични явления“ и „представляват много малък брой от 7,7 милиона полета през този период от време“.

Компанията също така каза, че е инвестирала в технология за по-добро обслужване на полети при лошо време и намаляване на задръстванията на летищата.

„Тези усилия вече осигуряват значителни ползи за нашите клиенти и членове на екипа и ние продължаваме да търсим иновативни начини за по-нататъшно подобряване“, каза авиокомпанията.

Американецът ще плати 2,05 милиона долара от глобата на правителството и е кредитиран за плащането на другата половина като обезщетение на пътниците.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР