Достойно за съжаление е изявлението на Макрон, че Европа не

...
Достойно за съжаление е изявлението на Макрон, че Европа не
Коментари Харесай

Писториус: Достойно за съжаление е изявлението на Макрон, че Европа не бива да става васал на САЩ

Достойно за жалост е изказването на Макрон, че Европа не трябва да става васал на Съединени американски щати.

Това разгласи немският министър на защитата Борис Писториус, който посочи, че да бъдеш " съдружник " на Съединени американски щати не значи безусловно да бъдеш техен " васал ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Никога не сме били в заплаха да бъдем или да станем васал на Съединени американски щати ", отбеляза Писториус, който е първият член на немското държавно управление, коментиращ обществено изявленията на Макрон, провокирали дискусия измежду съдружниците на Франция.

Писториус посочи, че " в бъдеще би трябвало да можем да приказваме с един глас като Европейски съюз във връзка с външната политика, а също и във връзка с политиката за сигурност ".

Въпреки това " намирането на лични позиции съгласно тази на Съединени американски щати е наш дълг ", сподели той.

" Няма да си помогнем, в случай че се разделяме или разрешаваме да бъдем разграничени по разнообразни въпроси. В последна сметка това оказва помощ само на китайската външна политика ", добави министърът.

Писториус е на аудиенция в Мали до на следващия ден, откакто към този момент посети Нигер, показва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР