Достигнали сме много малка част от това, на което са

...
Достигнали сме много малка част от това, на което са
Коментари Харесай

„Бащата на мобилния телефон“ говори за пристрастяването към мобилните устройства и надеждата за бъдещето

Достигнали сме доста дребна част от това, на което са способни мобилните технологии...

Емил Василев преди 7 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 20:10 | 27.03.2023

Производител на муниции в Норвегия не може да работи, тъй като център за данни на TikTok наоколо употребява цялото електричество

КриптовалутиВелимир Кръстев - 16:00 | 28.03.2023

Около $850 милиона са били изтеглени от Binance часове преди новината за делото

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Мартин Купър, постоянно именуван бащата на мобилния телефон има какво да каже за тази революционна технология в неотдавнашна среща с Агенция Франс Прес. Дори след 50 години Купър признава, че сме едвам при започване на разбирането на опциите на мобилните технологии.

Изминаха съвсем 50 години, откогато Купър организира първото обществено позвъняване, употребявайки портативен мобилен телефон. Мобилните телефони към този момент съществуват механически, само че те са свързани с транспортните средства. Идеята на Купър за мобилен телефон е в действителност портативно устройство, което не е обвързвано с автомобил, и в края на 1972 гoдина той събира екип, претрупан със задачата да сътвори тъкмо това.

След като е приключен, той се обажда на доктор Джоел С. Енгел, съперник, работещ в Bell Labs, с цел да го осведоми за достижението.

„ От другата страна на линията цареше тишина. Мисля, че той стискаше зъби. “

споделя Купър

Устройството, което Купър употребявал, с цел да се обади на съперника си, било DynaTAC (Dynamic Adaptive Total Area Coverage) тежало към 2,5 кг и имало доста къс живот на батерията. Всичко, което можеше да се прави с него, беше да се приказва и слуша споделя още Купър.

Животът на батерията не беше главен проблем, майтапи се Купър, тъй като беше толкоз тежък, че не можеше да го държиш дълго време.

В наши дни 94-годишният инженер употребява iPhone, сдвоен с Apple Watch, с цел да извършва елементарни задания, в това число да ревизира електронната си поща, да преглежда фотоси и даже да настройва слуховия си уред, само че разкри, че в никакъв случай няма да бъде толкоз пристрастен, колкото са внуците и правнуците му. Всъщност той сподели, че е шокиран от това какъв брой захласнати са хората от телефоните си. Просто казано, хората прекарват прекалено много време, гледайки ги, и се вглъбяват в тях.

„ Трябва да ви кажа, че съм унищожен, когато видя някой да пресича улицата и да гледа мобилния си телефон. “

споделя Купър

Той прибавя, че това е прекомерно постоянно срещано събитие, като означи, че „ те не са в схващане. “

Смартфоните може да се употребяват най-вече за развлечение в наши дни, само че той се надява, че в последна сметка обществото ще се опомни и ще стартира да употребява тези устройства по-ефективно. Визионерът е твърдо уверен, че смарт телефоните са способни да създадат гражданска война във всички типове промишлености, в това число образованието и опазването на здравето.

„ Знам, че звучи като пресилване, само че желая да знаете, че до едно-две генерации ще победим заболяванията, ще ги премахнем. “

добавя още Купър
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР