Достигането до оргазъм не е особено лесно за повечето жени.

...
Достигането до оргазъм не е особено лесно за повечето жени.
Коментари Харесай

Помагало за незадоволени: 10 причини да сте изгубили оргазма си

Достигането до оргазъм не е изключително елементарно за множеството дами. Всъщност, проучване на The Cleveland Clinic оповестява, че едвам 10% от дамите съумяват бързо да доближат до кулминационната точка, до момента в който цели 90% изпитват усложнения. Оказва се, че от голяма важност за достигането до оргазъм е освен любовната игра и позата, в която вършиме секс, а даже и това какво ви се случва по време на работния ден, по какъв начин успявате да се справите със напрежението и доста други фактори. Ако сте изгубили способността си да достигате до оргазъм или ви се случва прекомерно мъчно, ето какви може да са аргументите.

Страдате от безпокойствие
Съзнанието е директно обвързвано със способността да се отпуснете, да не мислите за нищо друго и да се отдадете само на любовното прекарване. Ако тревогата и безпокойството ви са на прекомерно високи равнища, вероятността да достигнете до оргазъм понижава.

Не напрягате мускулите си
Всички мускули играят роля по време на любовната игра и половия акт. Ако си лежите и просто чакате оргазмът да ви връхлети, не всеки път ще се случи. Необходимо е да участвате с всички мускули на бедрата и дребния таз, в това число тези на вагината, с цел да допринесете за достигането до кулминационната точка.

Нямате задоволително лубрикация
Естественото навлажняване на вагината от време на време е проблем, който може да затрудни половия акт. Използвайте спомагателен лубрикант на водна основа, с цел да извършите прекарването по-приятно.

Прекалено доста стимулация
Гледането на порно може да помогне да се възбудите, само че може и да провокира прекомерна полова превъзбуда, която да попречи на достигането до оргазъм. Предварителната любовна игра също може да се окаже допълнително за сетивата ви, което да ви отклони от пътя към кулминационната точка.

Не сте опитвали секс играчки
Ако имате усложнения в достигането до оргазъм, може ви имате потребност от многообразие в леглото. Помислете за включването на някои секс играчки в любовната си стратегия.

Не мастурбирате
Мастурбацията е потребна, тъй като вие най-добре познавате тялото си и можете да му помогнете да доближи до връхната точка. Не се тормозете да го вършиме и пред колегата си, дори и по време на неговите милувки. Това ще възбуди и него.

Не казвате на колегата си какво желаете
Понякога сътрудникът ви няма по какъв начин да е сигурен какво тъкмо желаете в леглото. Затова не се тормозете да го насочите. Така ще извършите любовната игра по-вълнуваща, а достигането до оргазъм по-лесно.

Прекарвате по-голямата част от деня седнали
Продължителното седене провокира пасивност на мускулатурата в дребния таз. За да противодействате на този развой, най-много в случай че работите седнали, правете упражненията на Кегел, с цел да стегнете мускулите на вагината.

Страхувате се да изгубите надзор
Психологическите задръжки в секса могат да попречат на приятното прекарване и кулминационния завършек на любовната игра. Затова забравете задръжките, отпуснете се и не мислете за оргазма. Той ще пристигна самичък.

Нивата на окситоцин в кръвта ви са ниски
Окситоцинът, именуван хормон на любовта, има директна връзка с оргазма. Ако тялото ви не го създава или равнищата му са прекомерно ниски, приемането на оргазъм е по-трудно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР