Достигаме хребета - най-много случаи за единица време. Мисля че

...
Достигаме хребета - най-много случаи за единица време. Мисля че
Коментари Харесай

Кантарджиев разкри кога в Европа ще има нови ваксини срещу коронавирус


Достигаме хребета - най-вече случаи за единица време. Мисля че до две седмици ще може да следим последователно понижаване на броя на новите случаи. Разбира се това значително зависи и от държанието на хората. Това сподели професор проф. - консултант по здравните въпроси на Столичнатс община във връзка новите Covid ограничения в София, съобщи БНР. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 884
Той оцени като " неприятна наклонност " всеобщия отвод на хората да се тестват за ковид, откогато НЗОК не поема цената на тези проби. 

Това е лишило " системата на опазването на здравето от опция да преценя динамичността на новите разновидности в обособените области ", безапелационен е той.

" Случаите, които сега се записват, са въз основата на няколкостотин PCR-а единствено и няколко хиляди антигенни. Може умерено да кажем, че евентуалният брой на новите случаи е много по-голям ", добави той в предаването " Преди всички " по " Хоризонт ".

Хората със признаци рискуват да популяризират инфекцията, предизвести той.

" Искам да изясним нещо, което дори доста огромни експерти в нашата страна приказват – " заразни настинки ". Още 1931 година трима американски учени с опити в Арктика потвърдиха, че заболяване " простуда " няма. Обикновено е вирусна или бактериална зараза, обвързвана с охлаждане на тялото. Да стоиш в този момент, лятно време, на течение и потен се свиват кръвоносните съдове в носа, понижават се опцията бели кръвни кафези да доставят със отбрана лигавицата на носа и доста по-лесно се заразяваш. Настинката постоянно е някаква зараза ".

Според Кантарджиев в София има " някакъв групов имунитет ", само че заради бавната имунизация по света вирусът е мутирал. Той предизвести, че към 10 месеца след ваксина и преболедуване хората карат Covid-19 по-леко:

" Недостатъчно си предпазен от имунния отговор на прекараната преди година зараза и незадоволително си предпазен от имунния отговор на ваксини, които са ти правили повече от 10-ина месеца ".

" Това не е чак до бодрячеството, казано от някои някогашни служебни министри, че било " грипче ". Не! Още не е грип, тъй като и смъртността, и тежестта на превозване е два пъти по-тежка от сезонния грип ".

Към края на септември се чака европейските страни да имат достъп до новите ваксини, само че „ би трябвало да се знае, че тези ваксини са единствено за бустер, а не са за първична имунизация “, предизвести той.

Хората, които имат хронични болести, високо кръвно, били са преди години на химиотерапия или хронична увреда на белия дроб е хубаво в този момент да се имунизират и ноември месец да сложат модифицираната ваксина, посъветва Кантарджиев. Важно е имунизираните с еднодозовата ваксина да си слагат сега РНК бустер, тъй като са едва предпазени от новия вид.

" Ако си създадат бустер, идващите 4-5 месеца ще са предпазени от тежко превозване и даже от демонстрация на болестта на новия вид ".

Маските изрично имат резултат, съобщи проф. Кантарджиев- Той се базира на проучване в Съединени американски щати от 2021 г- в учебни заведения от разнообразни щати с еднообразно разпространяване на коронавирусна

„ В момента се тормозя, че малко се компрометират маските което приказва за две неща – първо, че някой преследва това хората да са недисциплинирани и, второто - че малко хората се поразглезихме. Ако си носиш една маска, която да слагаш, когато има доста хора или си в превоза, мисля, че не е кой знае какво натоварване на душeвността “.

„ По-хубаво е по-рядко да са хората, когато дишат един въздух “, сподели той във връзка изключването на заведенията от обсега на новата заповед
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР