Доставят около 1 300 000 дози ваксини срещу коронавирус у

...
Доставят около 1 300 000 дози ваксини срещу коронавирус у
Коментари Харесай

За 3 месеца България ще получи над 3 лмн. ваксини

Доставят към 1 300 000 дози ваксини против ковид у нас. Основните количества в идващите месеци ще бъдат от РНК ваксини. По този метод гаржданите на България ще могат да избират. В това увери шефът на Изпълнителната Агенция по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов на брифинг през днешния ден, оповестява Българска национална телевизия.
Припомняме, че още през вчерашния ден бе конкретизирано, че България ще получи близо 1,3 млн. ваксини на . Това е резултат на двуседмичните договаряния сред страните членки на Европейския съюз (ЕС). " Първоначално не беше реализирано съглашение на експертно равнище и трябваше да се включат водачите ", уточни Кирилов. По думите му, това значи, че в идващите 3 месеца България ще получи над 3,2 млн. дози единствено от РНК имунизациите против COVID-19 .
 Коронавирусът даде подтик на иРНК кода, това ли е бъдещето на медицината? Коронавирусът даде подтик на иРНК кода, това ли е бъдещето на медицината?
Световната пандемия направи нещо, което никоя друга болест преди не съумя да реализира: ускори темпото на създаване на нови, непознати...
" В идващите седмици и месеци ще има по-голям дял на РНК имунизациите по отношение на векторните. Тези 1,3 млн. дози са част от общо 10 000 000, за които Европейска комисия съумя да подписа съглашение с компанията   за ускорена доставка през второто 3-месечие . Останалата част ще бъде доставена в последните три месеца от годината ", изясни Кирилов. Той съобщи, че тази тактика ще позоволи да се стигне до 50% равнище на имунизиране на популацията, каквато е и поставената цел от Европейската комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР