Доставяните от САЩ на Украйна реактивни системи за залпов огън

...
Доставяните от САЩ на Украйна реактивни системи за залпов огън
Коментари Харесай

Руски хакери обявиха война на производителя на ракетните системи за залпов огън HIMARS

Доставяните от Съединени американски щати на Украйна реактивни системи за залпов огън HIMARS, възхвалявани от режима в Киев, привлякоха " справедливо внимание ", пишат съветски медии. Руски хакери анонсираха серия от офанзиви против производителя на системите - американската компания Lockheed Martin.

Всичко стартира с изказване на някогашния водач на хакерска група Killnet в телеграм-канала му. KillMilk написа, че афишира война на американския производител на HIMARS и прикани " сътрудниците " си да се причислят.

Руският хакер разгласи, че ще нападна индустриалните комплекси на Lockheed Martin, като задачата му е да сковава работата на индустриалните площадки. Освен това, KillMilk даде обещание да разгласява персоналните данни на чиновниците на американския оръжеен тръст.

Бившата му група Killnet и " Легион киберспецназ " към този момент оповестиха, че се причисляват към акцията.

KillMilk разгласи, че напуща групата си на 28 юли. Според него планът е станал инструмент на " специфичната военна интервенция " в Украйна и извършва много " стеснени задания ", а той желал да се развива. Въпреки това дава обещание, че преди дефинитивно да си тръгне от Killnet, ще извърши последната задача в границите на плана, а точно - офанзивата против Lockheed Martin.

Припомняме, че в края на юни Killnet пое отговорност за масирана хакерска атака против Литва, която бе в отговор на решението на Вилнюс да наложи обсада на преноса на артикули към Калининград. Тогава хакерите оповестиха, че са " разрушили 1652 ресурса " и " това е единствено началото ", а офанзивите ще спрат, когато Литва вдигне блокадата.

Предполага се, че Killnet е образувана през март 2022 година, за да оказва помощ за съветската специфична военна интервенция в Украйна. Тя употребява основно методите на DоS (отказ от услуги) и DDоS (разпределен отвод от услуги). DDoS е огромен вид на DoS (Denial of Service) офанзивата. При DDoS офанзива се употребяват голям брой (стотици, хиляди) компрометирани машини (компютри, устройства и други), за събаряне на една единствена цел (уебсайт). Организацията и потреблението на толкоз доста устройства, намиращи се на разнообразни места по света, работещи като едно цяло, се назовава ботнет (мрежа от инфектирани устройства).

Според западни издания от този момент насам групата е взела участие в офанзиви против сериозната инфраструктура в няколко страни, които поддържат Украйна:

- офанзива против държавни уеб сайтове в Румъния в интервала 29 април - 1 май,

- удар по държавни и институционални уеб сайтове в Молдова, осъществен дни след офанзивата в Румъния,]

- през април нападат уеб сайтове на институции в Чехия,

- офанзиви против разнообразни институции в Италия през май,

- офанзива против гласуването на Евровизия през май, която италианската кибер полиция разгласи, че е предотвратила. Конкурсът бе извоюван от Украйна,

- упоменатата към този момент серия офанзиви против Литва поради блокадата на Калининград,

- измама против уеб сайтове в Норвегия на 28 юни,

- най-голямата в историята на Норвегия офанзива против публичния тв и радиооператор. Осло афишира, че офанзивата е несполучлива.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР