Доставянето на оръжия за Украйна е морално приемливо, ако те

...
Доставянето на оръжия за Украйна е морално приемливо, ако те
Коментари Харесай

Папата обяви изпращането на оръжия в Украйна за морално, но само ако те са за самозащита

Доставянето на оръжия за Украйна е морално задоволително, в случай че те са употребявани за самоотбрана. Това съобщи папа Франциск по време на полета, с който пътува от Казахстан за Рим, откакто взе участие в среща на религиозни водачи на високо ниво в централноазиатската страна, съобщи ДПА.

" Би било аморално да се доставят оръжия с желанието да се провокира още повече война, да се продават още повече оръжия или за избавяне от остарели оръжия ", сподели папата в отговор на въпрос на съпътстващ го в самолета публицист.

Говорейки за съветската инвазия в Украйна Франциск съобщи, че самозащитата е освен оправдана, само че и доказателство за обич към дома си. " Хората защитаваха това, което обичаха ", съобщи папата.

Папата прикани и за повече старания за реализиране на мир по света. " Всеки приказва за мир. В продължение на 70 години Организация на обединените нации приказва за мир и е направила доста неща. Но какъв брой доста войни не престават да бушуват през днешния ден? ", съобщи папата. И употребявайки повтаряна от него постоянно имитация той добави: " Ние сме в една международна война ".

Папата изрази още веднъж поддръжката си за разговор, посредством който да се постави завършек на войната в Украйна. " Диалогът не би трябвало да се изключва, даже и с агресора, макар че на човек това може да му се стори нежелателно и обратно ", сподели той.

Повтарящите се апели на папата за разговор с Москва и с съветския патриарх Кирил обаче пораждат рецензии в Украйна, отбелязва организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР