Доставките за Украйна на самоходни зенитни оръдия (САУ) Gepard, които

...
Доставките за Украйна на самоходни зенитни оръдия (САУ) Gepard, които
Коментари Харесай

Германия не може да си спази обещанието към Украйна

Доставките за Украйна на самоходни зенитни оръдия (САУ) Gepard, които Берлин даде обещание на Киев, са спрени, защото немската страна към момента не е съумяла да закупи подобаващ брой снаряди за тях. Възникнали са проблеми с доставката на други оръжия, написа вестник Die Welt, базирайки се на източници от украинското държавно управление.

На 26 април министърът на защитата Кристин Ламбрехт разгласи, че Германия е подготвена да доставя Gepard на Украйна. Изборът им изненада специалистите, защото в края на февруари немското държавно управление беше наясно с дефицита на муниции, заради което в началото отхвърли доставката. За 30 самоходни оръдия, които могат да бъдат изпратени в Украйна, има единствено 23 000 снаряда, което е задоволително единствено за половин час бойни дейности.

След смяна на решението за доставка на Gepard, Министерството на защитата означи, че управляващите се пробват да закупят подобаващи муниции на международния пазар. Напразно, както се оказа. Оригиналните снаряди за 35 мм оръдия се създават от швейцарската компания Oerlikon, която принадлежи на немския тръст Rheinmetall. Проблемът е, че Швейцария не разрешава износа на военни артикули в конфликтни зони.

Процесът на утвърждение за доставка на други оръжия за Киев също е в застой. От 21 април Федералният съвет за сигурност на Федерална Република Германия има искане от Rheinmetall за експорт на 100 бойни машини на пехотата Marder за Украйна. Източници от украинското държавно управление обявиха, че към момента не е получено позволение. Същото важи и за 88 танка Rheinmetall Leopard и 100 гаубици Krauss-Maffei Wegmann.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР