Доставките на ваксини срещу Covid-19 в 8 европейски държави, сред

...
Доставките на ваксини срещу Covid-19 в 8 европейски държави, сред
Коментари Харесай

Логистичен проблем в завода на Pfizer в Белгия е забавил доставката на ваксини в Испания

Доставките на ваксини против Covid-19 в 8 европейски страни, измежду които Испания, ще се забавят малко поради логистичен проблем в завода на Pfizer в Белгия, разгласи през днешния ден испанското министерство за опазването на здравето, ден след началото на акцията по имунизацията в Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Pfizer в Испания оповестява, че е била осведомена тази нощ от завода си в Пурс, Белгия, за забавяне на пратките за осем европейски страни, измежду които Испания, поради проблем в процеса на товарене и изпращане, съобщи ведомството, без да посочи кои са седемте други наранени страни.

Фармацевтичната група е уверила министерството, че въпросът към този момент е организиран, само че идната доставка на ваксини ще се забави с няколко часа и ще дойде в Испания на следващия ден, 29 декември, за продължение на акцията по имунизиране на цялата територия на страната.

Запитан за тази пречка, испанският здравен министър Салвадор Иля изясни тази заран по радио " Кадена сер ", че става дума за проблем, обвързван с контрола на температурата, който " явно е бил решен ".

Испания трябваше да получи през днешния ден 350 000 дози от имунизацията, създадена от лабораториите на " Пфайзер " и " Бионтех ". През идващите три месеца Испания възнамерява да получава окоо 350 000 дози седмично.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР