Доставките на смартфони на Huawei се сринаха през третото тримесечие,

...
Доставките на смартфони на Huawei се сринаха през третото тримесечие,
Коментари Харесай

Доставките на смартфони на Huawei се сринаха през третото тримесечие

Доставките на смарт телефони на Huawei се сринаха през третото тримесечие, до момента в който американските наказания не престават да основават проблеми за компанията а локалните китайски съперници се възползват от обстановката, написа Си Ен Би Си.

В тримесечието до края на септември компанията е доставила 51,7 млн. смарт телефона, което съставлява спад от 23% на годишна основа, сочат данните на аналитичната компания Canalys. Соuntеrроіnt Rеѕеаrсh показва сходни резултати – 50,9 млн, продадени смарт телефона, или спад от 24% на годишна. Пазарният дял на компанията е паднал от 14% през третото тримесечие по отношение на 14% през същия интервал на 2019 година

В международен мащаб доставките на смарт телефони през третото тримесечие са достигнали 348 млн. бройки, което е спад с 1% на годишна база, само че растеж с 22% по отношение на второто тримесечие, се споделя в отчета на Canalys.

Samsung още веднъж си върна първото място на световния пазар, откакто го изгуби от Huawei през второто тримесечие. Южнокорейският колос е доставил 80,2 млн. смарт телефона през последното тримесечие, което е 2-процентов растеж на годишна база.

От проблемите на Huawei със Съединени американски щати се възползва и локалният съперник Xiaomi.

„ През третото тримесечие се следи симетричност сред представянето на двете компании, защото Xiaomi продаде 14,5 млн. повече смарт телефони, а Huawei 15,1 млн. по-малко. В Европа, която е основен пазар, доставките на Huawei паднаха с 25%, до момента в който тези на Xiaomi набъбнаха с 88% ”, разяснява Мо Джиа от Canalys.

Общите доставки на смарт телефони на Xiaomi за тримесечието, приключило през септември, доближиха 47,1 млн. бройки, което е 45-процентов растеж на годишна база. Така компанията за първи път влезе в топ 3 на най-големите производители на смарт телефони, измествайки Apple, която достави 43,2 млн. смарт телефона за последното тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР