Доставките на смартфони на Apple са спаднали с около 10%

...
Доставките на смартфони на Apple са спаднали с около 10%
Коментари Харесай

Apple губи позицията на водещ производител на телефони от Samsung, тъй като доставките на iPhone намаляват, казва изследователската компания

Доставките на смарт телефони на Apple са спаднали с към 10% през първото тримесечие на 2024 година, наранени от засилващата се конкуренция от производителите на смарт телефони с Android, които се стремят към челно място, демонстрират данни от изследователската компания IDC в ​​неделя.

Глобалните доставки на смарт телефони се усилиха със 7,8% до 289,4 милиона единици през януари-март, като Samsung с 20,8% пазарен дял заема върха място за производител на телефони от Apple.

Рязкият спад на продажбите на производителя на iPhone идва след мощното му показване през декемврийското тримесечие, когато изпревари Samsung като производител на телефони №1 в света. Той се върна на второто място със 17,3% пазарен дял, защото китайски марки като Huawei печелят пазарен дял.

Xiaomi, един от най-големите производители на смарт телефони в Китай, зае третата позиция с пазар дял от 14,1% през първото тримесечие.

Южнокорейската Samsung, която пусна най-новата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР