Доставките на руски петрол за три европейски държави през Украйна

...
Доставките на руски петрол за три европейски държави през Украйна
Коментари Харесай

Русия спря доставките на петрол за част от Централна Европа

Доставките на съветски нефт за три европейски страни през Украйна са прекъснати, защото заплащанията за директните такси не могат да бъдат обработени заради глобите, заяви съветската компания " Транснефт ".

" На 4 август доставките на съветски нефт през територията на Украйна бяха спрени ", се споделя в изказване на оператора на петролопроводите. Засегнати са Унгария, Словакия и Чехия.

АО " Укртранснафт " е прекратила транспортните услуги по южната линия на нефтопровода " Дружба " от 4 август поради непостъпили заплащания от страна на " Транснефт " за преноса. По северната линия на " Дружба " през Беларус до Полша и Германия доставките вървят обикновено.

Транзитните такси се предплащат и съгласно " Транснефт " поради глобите на Европейски Съюз осъщественият на 22 юли превод бил върнат.

" В момента европейските банки не са упълномощени независимо да вземат решения за вероятното осъществяване на едни или други интервенции. За удостоверение на обстоятелството, че една интервенция не попада под възбраните, е належащо позволение от национално акредитиран държавен орган. Ситуацията се усложнява от това, че европейските регулатори към този момент не са образували единна позиция за логаритъма на деяние за банките под разнообразни юрисдикции ", декларират от рускат апетролна компания.

Унгария, Словакия и Чехия са изцяло подвластни от доставката на съветски нефт, тъй като нямат изход на море.

През Украйна минава една от тръбите на петролопровода " Дружба ", който е най-дългият в света и една от най-големите петролопроводни мрежи в света. Той придвижва нефт на към 4000 километра (2500 мили) от източната част на Русия за Украйна, Беларус, Полша,Унгария, Словакия, Чехия и Германия.

Мрежата се разклонява в голям брой тръбопроводи, с цел да доставя нефт в цяла Източна Европа и отвън нея.

На 31 май водачите на страните от Европейски Съюз, който обгръща съветския нефт, внасян по море, като се позволява краткотрайно изключение за вноса, доставян по тръбопроводи. Причината за частичното несъгласие бе точно нефтопроводът Дружба, от който са напълно подвластни Унгария, Словакия и Чехия.

Преди прекъсването на петролопровод цените на петрола на международните пазари се бяха устремили към поевтиняване на фона на напредъка в договаряния за възкръсване на иранското нуклеарно съглашение от 2015 година

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, поевтиняха с 27 цента или 0.3 на 100 до 96,38 $ за барел. По-късно обаче стартира повишаване и сортът Брент мина границата от 98 $ за барел.

В понеделник следобяд Европейски Съюз показа финален текст за възкръсване на иранското нуклеарно съглашение в очакване на утвърждение от Вашингтон и Техеран. Високопоставен европейски представител уточни, че дефинитивно решение по съглашението се чака след " доста, доста малко седмици ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР