Доставките на природен газ за Европа по тръбопроводи от руския

...
Доставките на природен газ за Европа по тръбопроводи от руския
Коментари Харесай

Наполовина намаляха доставките на руски газ за Европа през 2023 година

Доставките на природен газ за Европа по тръбопроводи от съветския енергиен колос " Газпром " са намалели с 55,6% до 28,3 милиарда кубически метра през 2023 година Това демонстрират калкулации на организация Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Изчисленията, основани на данни от европейската газопреносна група Entsog и ежедневните отчети на " Газпром " за преноса на газ през Украйна, демонстрират, че междинният дневен експорт на съветски газ по тръбопроводи за Европа е намалял до 77,6 млн. куб. м през 2023 година от 174,8 млн. куб. м през 2022 година

Русия е доставила общо към 63,8 милиарда куб. м газ за Европа по разнообразни направления през 2022 година, съгласно данни на " Газпром " и калкулации на Ройтерс.

От организацията означават, че от началото на 2023 година компанията " Газпром " не е разгласила лична статистика за износа на синьо гориво за Европа.

Износът на газ от Русия за Европа, който в миналото беше главния експортен пазар, понижа внезапно след началото на съветската военна инвазия в Украйна.

В своя пик през интервала 2018-2019 година годишните потоци на съветски газ за Европа доближиха 175-180 милиарда куб.м.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР