Доставките на печатащи устройства възлизат на 22,8 милиона броя през

...
Доставките на печатащи устройства възлизат на 22,8 милиона броя през
Коментари Харесай

Пазарът на печатащи устройства расте


Доставките на печатащи устройства възлизат на 22,8 милиона броя през първото тримесечие
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на печатащи устройства (hardcopy peripherals, HCP) означи растеж от 2,2% през първото тримесечие на 2023 година, по отношение на същия интервал на предходната година, сочи нов отчет на IDC.

Доставките на принтери, многофункционални устройства и цифрови копирни машини са нарастнали до 22,8 милиона броя през тримесечието януари-март, до момента в който година по-рано бяха на равнище от 22,3 милиона единици.

Анализаторите регистрират и растеж на HPC пазара от 14% в парично изражение – продажбите на печатащо съоръжение през тримесечието донесоха 11 милиарда $ доходи на участниците.
още по темата
Според анализаторите от IDC, възобновяване на този пазар е улеснено от усъвършенстваната наличност на артикули, осъществяването на отсрочени поръчки от производителите и намаляването на рестриктивните мерки във връзка с индустриалните благоприятни условия.

Ръст на продажбите записват всички огромни райони по света, като се изключи Япония. Най-значително нарастване, 27,7%, реализират Съединени американски щати, Китай (+19,1%) и Западна Европа (+11,7%). Нормализирането на запасите при редица водещи марки, съчетано с обновяване на нормалния бизнес и отсроченото търсене, способстват за възобновяване на корпоративния бранш и сегмента на A3 принтерите.

Три от първите пет производители на принтери, многофункционални устройства и копирни машини демонстрират позитивна динамичност през януари-март 2023 година, по отношение на първото тримесечие на предходната година. Доставките на Canon са нарастнали с 11,2%, на Brother с 16%, а на Pantum с 33,9%.

В същото време пазарният водач HP Inc. записва спад в доставките с 1,8% – от 8,38 до 8,23 милиона единици. Делът на американската компания понижава от 37,6% на 36,1%. Подразделението за принтери на HP регистрира спад на приходите с 5% на годишна база – до 4,74 милиарда $.

Що се отнася до останалите участници на пазара, Epson също претърпява криза и заема трето място на пазара. В резултат на намалелите тримесечни доставки с 11,7% (от 4,7 на 4,15 милиона единици), делът на компанията понижава от 21,1% на 18,2%.

Canon, вторият по величина снабдител на печатащи устройства, усилва пазарния си дял от 20,5% на 22,3% на фона на по-високите доставки. Brother и Pantum също усъвършенстват резултатите си – дяловете им нарастват надлежно от 7,4% на 8,4% и от 2% на 2,7%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР