Доставките на първите клиентски пикапи на Rivian започнаха преди едва

...
Доставките на първите клиентски пикапи на Rivian започнаха преди едва
Коментари Харесай

Електрически пикап Rivian се удари в стълб и се подпали

Доставките на първите потребителски пикапи на Rivian започнаха преди едвам няколко месеца, а не щеш ли към този момент виждаме и първа злополука с подобен образец. На 9 февруари пикапът е аварирал откакто лидерът му е напуснал автомагистралата с висока скорост, изгубил е ръководство и се е блъснал в крайпътен дирек. Въпреки, че това е първият случай с потребителски автомобил, то това не е първата злополука с пикап на Rivian, откакто преди към 6 месеца сходен случай се случи и с тестов първообраз на марката.
`Електрически

Според фотосите и видеото, които виждаме след злополуката, автомобилът е потърпевш съществено в предната си част, която е поела удара. След злополуката пикапът се е запалил, а само бързата реакция на избавителните екипи е предотвратила по-сериозен огън, който да доближи до батерията и най-вероятно да изпепели цялото купе.



Шофьорът не е потърпевш съществено и е в положително положение, само че не можем да кажем същото за пикапа, който най-вероятно в никакъв случай няма да бъде възобновен. Припомняме, че Rivian R1T се задвижва от 4 електромотора, чиято мощ доближава до 835 конски сили инад 1200 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч лишава към 3 секунди, а оптималната скорост 180км/ч. Батерията е с потенциал от 130кВ и разрешава пробег от към 500 километра съгласно американския EPA стандарт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР