Доставките на оръжия за Украйна не могат да донесат мир

...
Доставките на оръжия за Украйна не могат да донесат мир
Коментари Харесай

Доставките на оръжия няма да донесат мир в Украйна, предупреждава Китай

Доставките на оръжия за Украйна не могат да донесат мир в страната. Това съобщи китайският външен министър Уан И.

По негови думи глобите и натискът не могат да разрешат алтернативата за европейската сигурност.

Той прикани Москва и Киев да продължат мирните договаряния, а НАТО и Европейският съюз да " проведат изчерпателен разговор с Русия ".

Китай се опълчва на въоръжаването на интернационалното икономическо и финансово съдействие и принудата на други страни да избират страна, акцентира Уанг.

Трябва да внимаваме да не предизвикваме групова борба посредством спора сред Русия и Украйна, който ще съставлява сериозна опасност за световната сигурност и непоклатимост , предизвести той.
 Украйна предлага Китай да стане поръчител за сигурността й
Украйна предлага Китай да стане поръчител за сигурността й

Преговорите след срещата в Истанбул са в застой

През март американският президент Си Дзинпин с последици, ако Пекин поддържа Москва за нашествието. От своя страна китайският водач акцентира, че страната му няма желание да води войни, нито да взе участие в такива.

Въпреки че все още няма признаци Китай да поддържа Русия в заобикалянето на глобите, предлага поддръжка посредством повторение на съветските изказвания, че Съединени американски щати ръководят мрежа от оръжейни биолаборатории в Украйна и по света.

Освен това Пекин неведнъж показва, че поддържа " безграничното " другарство, което Си и съветският президент Владимир Путин обявиха на срещата си преди Зимните олимпийски игри през февруари в Пекин.

В началото на май стана ясно, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е предложил на Китай да стане поръчител за сигурността на страната.

Предложението за основаване на интернационален механизъм за гаранции за сигурността на Украйна беше показано публично от Киев за първи път по време на в края на март. Ако бъде основан подобен механизъм, Украйна ще се ангажира, наред с други неща, да не се причислява към никакви военно-политически съюзи.
 Китай: С Русия градим нов модел на интернационалните връзки
Китай: С Русия градим нов модел на интернационалните връзки

Той включвал отбягване на борби или сливане против трети страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР