Доставките на MiniLED телевизори нарастват с много по-бързи темпове от

...
Доставките на MiniLED телевизори нарастват с много по-бързи темпове от
Коментари Харесай

MiniLED телевизорите стават по-популярни от OLED


Доставките на MiniLED тв приемници нарастват с доста по-бързи темпове от OLED
(снимка: TCL)

Доставките на MiniLED тв приемници тази година ще надминат за първи път доставките на OLED тв приемници, предвижда изследователската компания Luotu Technology по време на конференция в Сеул, Южна Корея.

Според данните от изследването, доставките на MiniLED тв приемници ще доближат 6,8 милиона единици тази година, което е с 0,4 милиона повече от плануваните доставки на OLED тв приемници. В последните години MiniLED догонват OLED, означават анализаторите.

Докато доставките на OLED тв приемници са намалели с 20,6% на годишна база през 2023 година, доставките на MiniLED записват растеж от 24,7% за същия интервал, разкри анализаторът Мелиса Уанг. Пазарите на OLED и MiniLED тв приемници през предходната година се правят оценка надлежно 5,48 и 4,25 милиона единици.

Очаква се MiniLED тв приемниците да стават все по-популярни. И доставките на OLED, и на MiniLED тв приемници ще нарастват, само че при вторите това ще става експоненциално. MiniLED тв приемниците ще да доближат равнища на доставки, три пъти по-голяма от тези на съперника.
още по темата
В момента пазарът на MiniLED тв приемници се оглавява от Samsung Electronics, следван от TCL и Hisense, до момента в който при OLED тв приемници води LG, следвана от Samsung и Sony. 

Доставките на тв приемници Samsung (които способстват и за двете технологии) ще играят решаваща роля при оформяне на бъдещия пазарен дял на MiniLED. Модели като Terrace TV на Samsung и TCL C12H оферират по-висок контрастност и усъвършенствана бляскавост, с помощта на по-малките си диоди.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР