Доставките на медицинско оборудване от Москва са се увеличили 2,1

...
Доставките на медицинско оборудване от Москва са се увеличили 2,1
Коментари Харесай

Москва с рекорден износ на медицинско оборудване

Доставките на здравно съоръжение от Москва са се нараснали 2,1 пъти от януари до май 2021 година Това са рекордни резултати при износа на здравно съоръжение в съпоставяне със същите интервали на предходните години, съгласно формалния уебсайт на кмета на Москва. 

" През първите пет месеца на тази година Москва сподели рекордни резултати в износа на здравно съоръжение в съпоставяне със същите интервали на предходните години. Така износът на артикули в тази категория [в парично изражение] възлиза на 22,34 милиона $, което е 2,1 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година (10,33 млн. долара) и 90,6% повече по отношение на януари-май 2019 година, когато износът на здравно съоръжение е възлизал на 11,72 млн. $ ", споделя зам.-кмета на Москва Владимир Ефимов.

Оборудването за дихателна терапия е водач в износа. Московските производители доставиха такова съоръжение за първите пет месеца на 2021 година за 4,77 млн. $. Освен това Москва достави в чужбина компютърни томографи за 3,95 млн. $, апарати за механотерапия за 1,87 млн. $ и здравно рентгеново съоръжение за 1,81 млн. $, предава. 

" От януари до май тази година московските производители изнесоха здравно съоръжение в 81 страни по света, до момента в който Казахстан стана водач в покупките - размерът на доставките доближи 6,85 милиона $. Това е със 100,3% повече от това през 2019 година ", обясни ръководителят на отдела за вложения и индустриална политика на Москва Александър Прохоров. 

Голям размер здравно съоръжение е изнесено за Узбекистан (с 2,43 милиона долара), Холандия (с 2,24 милиона долара), Индия (с 2,18 милиона долара) и Беларус (с 1,1 милиона долара). Тази година Мексико, Бангладеш, Еквадор, Непал, Катар и Норвегия също станаха вносители на Москва. Общо московският експорт на здравно съоръжение за тези пазари възлиза на повече от 187 хиляди $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР