Доставките на газ от Русия към Германия ще спрат за

...
Доставките на газ от Русия към Германия ще спрат за
Коментари Харесай

Русия спира газовите доставки към Германия заради ремонт на „Северен поток 1“

Доставките на газ от Русия към Германия ще спрат за 10 дни , с цел да бъде осъществена планувана поддръжка на газопровода " Северен поток 1 ", съобщи ДПА.

Предвижда се притокът на газ да спре в 7:00часа тази заран и да бъде обновен рано сутринта на 21 юли. Германски публични представители обаче показаха мощни опасения, че газоподаването може и да не бъде обновено на фона на съветската война в Украйна .

Германия и други западни страни постановиха наказания против Москва в опит да спрат боевете. Въпреки това доста страни към момента зависят от съветска сила и Москва спря газовите доставки до няколко страни в отговор на глобите.

Руската държавна компания " Газпром " към този момент доста понижи притока по тръбопровода като се базира на забавяния на ремонтни действия. Москва твърди, че забавянията се дължат на наложените от Запада наказания. Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли този мотив.

Според немската Федерална мрежова организация сега се употребява единствено към 40% от потенциала на тръбопровода , на което се дължи спомагателното покачване на цените на газовите пазари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР